Un înalt diplomat rus, înlăturat în regim de urgență

Un înalt diplomat rus, înlăturat în regim de urgență
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat marți că diplomatul rus care și-a dat demisia din Ministerul de Externe atacând dur războiul din Ucraina "nu mai este cu noi", relatează TASS.

TASS, una dintre agențiile de presă ale statului rus, scrie că diplomatul Boris Bondarev a fost de fapt "demis" din cauza comentariilor sale privind "operațiunea militară specială".

Întrebat despre acuzațiile de o duritate fără precedent lansate de Bondarev, Peskov a răspuns că acesta "nu mai este cu noi, este împotriva noastră". "El are o poziție din care condamnă acțiunile conducerii ruse, iar acestea sunt susținute de aproape întreaga populație din Rusia", a adăugat el. Dmitri Peskov a refuzat să răspundă la întrebări suplimentare asupra subiectului, cerându-le jurnaliștilor să le transmită Ministerului de Externe. Boris Bondarev, un înalt diplomat rus, cu peste 20 de ani de experiență, și-a anunțat luni demisia din Misiunea permanentă a Rusiei de la ONU și din alte organizații internaționale de la Geneva, criticând în termeni duri războiul din Ucraina.

"În cei peste douăzeci de ani din cariera mea diplomatică am văzut diferite întorsături în politica noastră externă, dar niciodată nu mi-a fost atât de rușine de țara mea ca în data de 24 februarie a acestui an", a scris acesta, într-o postare pe LinkedIn, platformă interzisă în Rusia încă din 2016. "Cei care au conceput acest război vor doar un lucru - să rămână la putere, să trăiască în palate pompoase fără gust, să navigheze pe iahturi comparabile în tonaj și costuri cu întreaga Flotă Rusă", a mai afirmat diplomatul. "Ministerul Relațiilor Externe nu este implicat astăzi în diplomație. El răspândește minciuni, incită la ură și război. Diplomații servesc interesele private ale unui cerc restrâns de persoane care n-au nimic de-a face cu nevoile reale ale societății ruse", a adăugat el.

Citit 805 ori Ultima modificare Marți, 24 Mai 2022 17:35

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.