Măsuri noi în Franța pentru reducerea consumului de energie

Măsuri noi în Franța pentru reducerea consumului de energie
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministrul francez pentru Tranziție Energetică, Agnes Pannier-Runacher, a anunțat duminică că magazinele dotate cu aer condiționat vor fi obligate să țină ușile închise și să reducă publicitatea luminoasă, pentru a economisi energie, potrivit BFM TV, citat de G4Media.

"În zilele următoare, voi adopta două decrete: primul va generaliza interdicția publicității luminoase, indiferent de mărimea orașului, între orele 1 și 6 dimineața", cu excepția aeroporturilor și a gărilor, iar al doilea "va interzice magazinelor să aibă ușile deschise atunci când funcționează aerul condiționat și încălzirea", a declarat ministrul, pentru Journal du Dimanche. Să lași ușile deschise "înseamnă un consum cu 20% mai mare și (…) este absurd", a justificat Agnes Pannier-Runacher.

Orașe precum Bourg-en-Bresse, Lyon, Besançon și Paris au adoptat decrete municipale încă de la jumătatea lunii iulie, când Franța a cunoscut un val de căldură excepțional, astfel încât magazinele cu aer condiționat să fie obligate să închidă ușile, sub sancțiunea unei amenzi. Guvernul intenționează să extindă această măsură la nivelul întregii țări, cu o amendă de până la 750 de euro, dar inițial se va concentra pe informare.

În ceea ce privește publicitatea luminoasă, reglementările actuale fac distincție între orașele cu mai mult sau mai puțin de 800.000 de locuitori, fiind interzisă între orele 1 și 6 dimineața în orașele cu mai puțin de 800.000 de locuitori. În zonele mai populate, regulile depind de regulamentul local de publicitate, dacă există unul. De asemenea, legea actuală prevede ca panourile luminoase și vitrinele magazinelor să fie oprite după ora 1 dimineața.

Citit 727 ori Ultima modificare Duminică, 24 Iulie 2022 20:32

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.