Salman Rushdie și-a revenit parțial după atentat

Salman Rushdie și-a revenit parțial după atentat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Scriitorul Salman Rushdie a fost deconectat de la ventilator și poate vorbi din nou, la o zi după ce a fost înjunghiat, potrivit BBC. Rushdie, în vârstă de 75 de ani, a fost atacat în timp ce vorbea la un eveniment în statul New York și se afla în stare critică. El și-a revenit parțial și poate vorbi. Agentul său, Andrew Wylie, a confirmat vestea presei americane, deși anterior spusese că autorul și-ar putea pierde un ochi.

Sâmbătă, bărbatul acuzat de atac a pledat nevinovat pentru tentativă de omor și a fost arestat preventiv fără cauțiune. Hadi Matar (24 de ani) este acuzat că l-a înjunghiat pe Rushdie de cel puțin 10 ori în față, gât și abdomen. În urma atacului, agentul Wylie a spus că Rushdie are nervii secționați la un braț, a suferit leziuni la ficat și ar putea pierde un ochi.

Rushdie, care s-a născut într-o familie musulmană din Kashmiri în Bombay, s-a confruntat cu amenințări cu moartea după ce în 1988 a publicat al patrulea roman al său, „Versetele satanice". Romanul a fost interzis în multe țări cu populație musulmană numeroasă. De asemenea, fostul lider suprem al Iranului, ayatollahul Ruhollah Khomeini, a pronunțat în 1988 o fatwa (edict religios), prin care îi îndemna pe musulmani să îl ucidă pe Rushdie pentru blasfemie.

Citit 385 ori Ultima modificare Duminică, 14 August 2022 17:26

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.