Planul Rusiei pentru noi recrutări, „neclar”

Planul Rusiei pentru noi recrutări, „neclar”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Rusia a pierdut „zeci de mii” de militari și nu este încă clar cum va încerca să recruteze mai mulți soldați, se arată în cea mai recentă actualizare a informațiilor transmise de Ministerul britanic al Apărării. Este puțin probabil ca planul Rusiei de a-și extinde forțele armate să aibă un impact asupra războiului din Ucraina, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie, scrie BBC.

Vladimir Putin a semnat recent un decret de creștere a personalului militar al forțelor armate ruse la peste 1,15 milioane - o creștere potențială de 137.000. Ministerul britanic al Apărării susține, însă, că este puțin probabil ca acest decret să crească puterea de luptă a Rusiei. Decretul lui Putin a venit pe fondul unei campanii de recrutare militară care a vizat inclusiv deținuți, cărora li s-au promis bani și libertate.

În prezent, Rusia are puțin peste un milion de militari, plus aproape 900.000 reprezentând personal civil. Potrivit sursei citate, este puțin probabil ca decretul să aibă efectul așteptat, deoarece Rusia a pierdut deja zeci de mii de militari, sunt recrutați foarte puțini, iar recruții nu sunt, din punct de vedere tehnic, obligați să servească în afara teritoriului rus.

În aceste condiții, „rămâne neclar” cum va încerca Rusia să-și acopere numărul necesar de membri ai armatei, a spus Ministerul Apărării al Marii Britanii.

Citit 539 ori Ultima modificare Duminică, 28 August 2022 17:14

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.