„God save the King”

„God save the King”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Proclamații publice în cinstea regelui Charles al III-lea au avut loc duminică în Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord. În acest fel s-a anunțat accederea noului monarh pe tron, potrivit CNN. Proclamațiile publice sunt ceremonii tradiționale prin care se anunță accederea noului monarh. Ceremoniile au avut loc în orașele Edinburgh, din Scoția, Belfast, din Irlanda de Nord, și Cardiff, din Țara Galilor.

În semn de recunoștință pentru noul suveran, drapelele au fost arborate în catarg din momentul proclamării principale la Palatul St. James, până la o oră după proclamarea din Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor, după care drapelele vor reveni la jumătate de catarg în semn de doliu pentru moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Charles a fost confirmat în mod oficial ca noul rege al Regatului Unit în timpul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă la Palatul St. James.

De asemenea, Regele Charles al III-lea a fost proclamat oficial șef de stat atât al Australiei, cât și al Noii Zeelande și Canadei, în cadrul unor ceremonii care au avut loc, sâmbătă și duminică, în capitalele acestor țări.

Citit 473 ori Ultima modificare Duminică, 11 Septembrie 2022 19:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.