Rusia desfășoară sisteme antirachetă în insulele Kurile

Rusia desfășoară sisteme antirachetă în insulele Kurile
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministerul rus al Apărării a afirmat că a desfăşurat sisteme antirachetă mobile pe una din insulele Kurile, lanţ de insule poziţionate strategic între Japonia şi peninsula rusă Kamceatka, relatează marţi agenţia Reuters.

Disputa teritorială asupra insulelor, despre care Rusia spune că îi aparţin şi pe care Japonia le numeşte "teritoriile sale nordice", a împiedicat Tokyo şi Moscova să ajungă la un tratat de pace care să pună capăt oficial ostilităţilor celui de-Al Doilea Război Mondial.

Sistemele Bastion, dotate cu rachete cu o rază de până la 500 kilometri, au fost desfăşurate pe insula Paramuşir, a precizat ministerul rus. "Militarii din Flota Pacificului vor monitoriza non-stop zona adiacentă", se arată într-un comunicat de luni al ministerului.

Şeful secretariatului guvernamental nipon, Hirokazu Matsuno, a asigurat la o conferinţă de presă, marţi, că guvernul japonez va monitoriza îndeaproape activitatea militară rusă, notând că aceasta s-a intensificat în regiunile din Extremul Orient, în paralel cu invazia rusă din Ucraina, pe care Rusia o denumeşte "operaţiune specială".

Citit 750 ori Ultima modificare Marți, 06 Decembrie 2022 17:03

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.