Liderii separatiști, decorați de Putin

Liderii separatiști, decorați de Putin
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a decorat marţi, la Kremlin, pe liderii proruşi ai celor patru regiuni ucrainene - Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie -, anexate ilegal de Moscova în luna septembrie, transmite EFE.

Liderii proruşi din Lugansk, Leonid Pasecinik, şi din Doneţk, Denis Puşilin, au primit ”Ordinul pentru Merit al Patriei”, gradul I. În schimb, Evgheni Baliţki şi Vladimir Saldo, liderii proruşi ai Zaporojie şi, respectiv, Herson, au primit acelaşi ordin, dar în gradul III.

”Acest premiu nu este doar al meu, ci al tuturor locuitorilor (din autointitulata) Republică Populară Lugansk. (...) Mi-ar plăcea să-mi exprim profunda recunoştinţă faţă de dumneavoastră personal şi faţă de întregul popor rus pentru ajutor, fără de care nu am fi o republică şi nu am putea supravieţui'', i-a transmis Pasecinik, lui Putin în timpul ceremoniei.

Rusia a anexat ilegal cele patru regiuni ucrainene, pe care nu le controlează în totalitate, după referendumuri care nu au fost recunoscute de comunitatea internaţională. Kremlinul a anunţat recent că nu intenţionează să cucerească noi teritorii în Ucraina, dar că ”va elibera” cele patru regiuni anexate recent.

Citit 501 ori Ultima modificare Marți, 20 Decembrie 2022 18:01

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.