Legea minorităților, discutată de Iohannis cu Zelenski

Legea minorităților, discutată de Iohannis cu Zelenski
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Klaus Iohannis a avut miercuri o convorbire telefonică cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, căruia i-a transmis că „noua lege a minorităților naționale a creat preocupare și nemulțumire la nivelul autorităților române” și i-a cerut rezolvarea situației, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

”Președintele Klaus Iohannis i-a solicitat președintelui Zelenski identificarea rapidă de soluții care să răspundă și să remedieze aceste preocupări. În acest sens, cei doi președinți au agreat ca în perioada imediat următoare miniștrii de Externe ai celor două țări să aibă discuții cu privire la soluționarea bilaterală a aspectelor menționate”, se arată într-un comunicat al Palatului Cotroceni.

Președintele Ucrainei a transmis mulțumiri pentru sprijinul multidimensional și extrem de consistent acordat de România încă de la începutul războiului. În ceea ce privește aspectele legate de minoritatea românească, președintele Zelenski a exprimat ”întreaga deschidere pentru identificarea de soluții, astfel încât comunitatea românească din Ucraina să beneficieze, în oglindă, de aceleași drepturi de care se bucură comunitatea ucraineană din România”.

Citit 880 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Ianuarie 2023 22:03

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de Christian
    Sâmbătă, 07 Ianuarie 2023 10:53
    5.13.207.***
    În urma discuțiilor a rămas cum a zis Zelenski!! :))
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.