Măștile de protecție, recomandate în călătoriile cu avionul

Măștile de protecție, recomandate în călătoriile cu avionul
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ţările ar trebui să ia în considerare posibilitatea de a recomanda pasagerilor purtarea măştii de protecţie în timpul zborurilor pe distanţe lungi, în contextul răspândirii rapide a celei mai recente sub-variante de Omicron a COVID-19 în Statele Unite, au declarat reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

În Europa, sub-varianta XBB.1.5 a fost detectată la un număr restrâns, însă în creştere de persoane, au declarat, într-un briefing de presă, reprezentanţi ai OMS.

Pasagerii ar trebui sfătuiţi să poarte măşti în situaţii cu risc ridicat, precum zborurile pe distanţe lungi. Aceasta ar trebui să fie o recomandare emisă pasagerilor care sosesc din orice loc în care există transmitere pe scară largă a COVID-19.

XBB.1.5 - cea mai transmisibilă sub-variantă Omicron detectată până în prezent - era prezentă în 27,6 la sută dintre cazurile de COVID-19 din Statele Unite din săptămâna încheiată la 7 ianuarie, conform oficialilor din domeniul sanitar.

Nu se cunoaşte cu certitudine dacă XBB.1.5 va provoca propriul val de infecţii la nivel mondial. Vaccinurile actuale continuă să protejeze împotriva riscului de simptome severe, spitalizare şi deces, potrivit experţilor.

Citit 445 ori Ultima modificare Joi, 12 Ianuarie 2023 19:08

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.