Zeci de morți și răniți după un atentat la o moschee din Pakistan

Zeci de morți și răniți după un atentat la o moschee din Pakistan
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Cel puţin 30 de persoane au fost ucise şi aproximativ 150 rănite, în mare parte poliţişti, într-un atentat produs luni într-o moschee aflată în interiorul cartierului general al poliţiei din Peshawar, oraş din nord-vestul Pakistanului, transmit AFP, Reuters şi DPA.

Deflagrația s-a produs în timpul rugăciunii şi a cauzat prăbuşirea unui zid al moscheii.

''Până acum există 30 de persoane ucise şi aproape 150 rănite. Majoritatea victimelor sunt poliţişti'', a declarat Ghulam Ali guvernatorul provinciei Khyber Pakhtunkhwa, a cărei capitală este oraşul Peshawar.

O amplă operaţiune de salvare a eventualilor supravieţuitori este în desfăşurare, cu ajutorul pompierilor. Şeful poliţiei din Peshawar, Muhammad Ijaz Khan, a indicat că de obicei în interiorul moscheii respective participă între 300 şi 400 de persoane la rugăciunea de prânz. Cartierul general al poliţiei din Peshawar este una dintre zonele cele mai supravegheate din oraş şi adăposteşte sediile diverselor agenţii de aplicare a legii.

Potrivit poliţiei, deflagraţia a survenit în rândul al doilea al credincioşilor adunaţi pentru rugăciune.

Acest incident a avut loc în ziua când preşedintele Emiratelor Arabe Unite, Mohamed ben Zayed Al Nahyan, urma să efectueze o vizită la Islamabad. Vizita a fost anulată în ultimul moment, motivul oficial fiind precipitaţiile abundente căzute în Pakistan.

Capitala Islamabad şi restul ţării, în special zona de frontieră cu Afganistan, au fost plasate sub alertă de securitate sporită imediat după explozia de la Peshawar.

Citit 369 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2023 19:06

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.