Pachete cu semințe de flori, împărțite la încoronare

Pachete cu semințe de flori, împărțite la încoronare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Seminţe de plante sălbatice distribuite copiilor, flori omniprezente şi garderobă regală reutilizată: încoronarea regelui Charles al III-lea va reflecta pasiunea îndelungată a suveranului britanic pentru natură, angajamentul său pentru protejarea mediului înconjurător şi interesul lui faţă de un mod de viaţă sustenabil, informează vineri AFP.

Ironizat în trecut după ce a dezvăluit că vorbeşte cu plantele, noul rege al Regatului Unit, un ecologist convins şi al cărui prim discurs public dedicat acestei tematici datează din 1970, a dorit să atragă în special atenţia tinerilor asupra importanţei pe care o are flora sălbatică.

Cu ocazia încoronării, 200.000 de pachete cu seminţe ale unor specii de flori sălbatice vor fi distribuite copiilor care învaţă în şcolile din întreaga ţară. Aşa cum regele a procedat pe domeniul său Highgrove din comitatul Gloucestershire din vestul Angliei, unde a amenajat o grădină şi o fermă bio, elevii britanici vor fi îndemnaţi să planteze acele seminţe în spaţiile verzi de lângă şcolile lor.

Acţiunea se doreşte şi o metodă de avertizare asupra faptului că Regatul Unit a pierdut 98 la sută din zonele care adăpostesc flori sălbatice în ultimii 80 de ani.

Citit 462 ori Ultima modificare Vineri, 05 Mai 2023 17:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.