Rusia își retrage o parte din trupele din Armenia

Rusia își retrage o parte din trupele din Armenia
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Preşedintele rus Vladimir Putin a fost de acord să retragă militarii şi poliţiştii de frontieră ruşi din diferite părţi ale Armeniei la cererea Erevanului, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat joi de agenţia rusă Interfax, relatează Reuters.

Anunţul survine după plecarea a aproape 2.000 de membri ai forţelor de menţinere a păcii ruse din regiunea separatistă Karabah şi din împrejurimi, cucerită de Azerbaidjan în septembrie anul trecut. Retragerea lor a pus capăt unei desfăşurări militare de mai mulţi ani care i-a oferit Moscovei o poziţie militară strategică în regiunea Caucazului de Sud.

Armenia le-a cerut totodată poliţiştilor de frontieră ruşi să părăsească principalul aeroport al ţării din Erevan, începând cu 1 august.

Dmitri Peskov a declarat joi că Putin şi premierul armean Nikol Paşinian au ajuns la un acord, în cadrul unei întâlniri miercuri la Moscova, cu privire la un nou val de retrageri ale forţelor ruse. Cu toate acestea, poliţiştii de frontieră ruşi vor rămâne la graniţele Armeniei cu Turcia şi Iranul, la cererea Erevanului, a spus Peskov, citat de Interfax.

Citit 257 ori Ultima modificare Joi, 09 Mai 2024 17:41

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro