Silvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian

Silvio Berlusconi a demisionat de la conducerea Guvernului italian
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Silvio Bersluconi a demisionat sâmbătă de la conducerea Guvernului italian, după adoptarea de către Parlament a măsurilor de austeritate solicitate de Uniunea Europeană, a anunțat președinția Republicii, în timp ce vestea a fost primită cu aplauze la Roma.

"Il Cavaliere", în vârstă de 75 de ani a părăsit imediat clădirea, constrâns să folosească o ieşire secretă, în timp ce mii de manifestanți aplaudau şi agitau drapele, strigând "bufonule, bufonule!" la intrarea principală în palat.

Giorgio Napolitano începe consultările cu partidele politice italiene

Preşedintele italian Giorgio Napolitano a început consultările cu partidele politice, duminică, pentru desemnarea unui succesor pentru Silvio Berlusconi în funcția de premier, cel mai probabil candidat fiind fostul comisar european Mario Monti. Şeful statului este obligat de Constituţie să primească toate formaţiunile politice ale ţării înainte de a desemna un nou preşedinte al Cosiliului, probabil în cursul serii. Este un adevărat maraton pentru acest fost comunist în vârstă de 86 de ani.

Italia, care are o datorie colosală (1.900 de miliarde de euro, respectiv 120 la sută din PIB), a fost plasată sub supravegherea FMI, a UE şi a Băncii Centrale Europene.

Citit 1795 ori Ultima modificare Duminică, 13 Noiembrie 2011 12:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.