Iulia Timoşenko le cere ucrainenilor să voteze masiv la alegerile de duminică

Iulia Timoşenko le cere ucrainenilor să voteze masiv la alegerile de duminică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Opozanta ucraineană Iulia Timoşenko, aflată în prezent în închisoare, le-a cerut duminică ucrainenilor să meargă la vot în masă la alegerile legislative pentru a-l "elimina de la putere" pe preşedintele Viktor Ianukovici şi pentru a reduce riscul de fraudă.

"Fiecare dintre noi trebuie să lupte împotriva acestei dictaturi cât de mult poate", a declarat ea într-un mesaj publicat pe site-ul său de Internet.

"De aceea le cer tuturor ucrainenilor să iasă şi să voteze. O rată de participare mare poate ajuta la depăşirea fraudei electorale şi va fi contribuţia voastră personală la eliminarea lui Ianukovici de la putere", a continuat ea.

Încarcerată din august 2011, Timoşenko, un fost artizan al "revoluţiei portocalii" prooccidentale din 2004, a fost condamnată două luni mai târziu la şapte ani de închisoare pentru abuz de putere. Ea este judecată, de asemenea, pentru fraudă fiscală. De aceea ea nu se poate prezenta la alegeri.

Timoşenko, susţinută de ţările occidentale, consideră judecarea şi condamnarea sa o persecuţie politică organizată de putere. Situaţia sa a provocat o criză gravă între Kiev şi Uniunea Europeană.

Citit 1571 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2012 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.