Barack Obama: Autorii atacurilor din Boston vor fi aduşi în faţa justiţiei

Barack Obama: Autorii atacurilor din Boston vor fi aduşi în faţa justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia federală a Statelor Unite a mobilizat toate resursele necesare după atacurile din Boston, iar autorii vor fi aduşi în faţa justiţiei, afirmă preşedintele Barack Obama.

"Încă nu ştim cine a făcut acest lucru. Nu trebuie să ne grăbim cu concluziile. Dar vom afla cine sunt autorii şi de ce au făcut asta; vor fi aduşi în faţa justiţiei", a declarat Obama, precizând că Administraţia federală pune la dispoziţie toate resursele pentru ajutarea autorităţilor statale şi locale din Massachusetts.

"Eu şi Michelle suntem alături în rugăciuni de victimele acestor evenimente", a precizat Obama.

Preşedintele SUA este ţinut la curent în mod permanent în legătură cu situaţia securităţii SUA după atentatele din Boston, soldate cu cel puţin doi morţi şi zeci de răniţi. Janet Napolitano, secretarul american pentru Securitatea Internă, şi directorul FBI îl ţin la curent pe preşedinte în legătură cu evenimentele din Boston şi cu situaţia securităţii Statelor Unite. Obama a cerut autorităţilor federale să ofere întregul sprijin autorităţilor statale după atentatele din Boston.

Biroul Federal de Investigaţii din SUA consideră "atacuri teroriste" exploziile din Boston, afirmă surse oficiale, citate de CNN. Anchetatorii FBI nu au stabilit încă dacă este vorba de un complot terorist intern sau de unul internaţional.

Deasupra oraşului Boston au fost instituite restricţii de trafic aerian ca urmare a exploziilor. De asemenea, autorităţile au sporit securitatea în New York şi Washington, DC. Sistemul de telefonie mobilă a fost oprit temporar la Boston pentru a se evita detonarea vreunui dispozitiv exploziv prin telefon.

Un suspect în cazul atentatelor comise în Boston a fost reţinut, fiind un saudit în vârstă de 20 de ani care se află la un spital din oraş, afirmă surse citate de ziarul New York Post. Nu se ştie cu claritate dacă suspectul a fost rănit în atentate sau a suferit un şoc traumatic.

Bilanţul preliminar al atentatelor din Boston este de cel puţin doi morţi şi 49 de răniţi, conform unor surse medicale şi poliţiei, relatează CNN. Exploziile produse la maratonul din Boston sunt un "atac terorist", au anunţat autorităţile americane. Cele două explozii de la maraton au fost cauzate de dispozitive explozive declanşate aproape simultan, la 15-20 de metri distanţă unul de celălalt, în apropierea liniei de sosire a maratonului din Boston, a declarat şeful poliţiei din Boston, Ed Davis. O a treia explozie a avut loc la Biblioteca J.F. Kennedy din Boston, după aproximativ două ore, dar probabil a fost un incident accidental. Nu există informaţii despre eventuale victime în al treilea incident.

Poliţia din Boston a îndemnat cetăţenii să dea dovadă de prudenţă şi să evite ieşirile neesenţiale.

Încă două dispozitive explozive au fost depistate în Boston şi au fost dezamorsate, anunţă surse din cadrul serviciilor de intervenţie citate de CNN. Sursele citate nu au oferit detalii despre zonele în care au fost depistate celelalte două dispozitive explozive, dar două hoteluri din apropriere au fost evacuate după exploziile de la maraton.

Maratonul din Boston a fost organizat cu ocazia Zilei Patrioţilor, marcată în a treia zi de luni din aprilie începând cu anul 1897.

Citit 1929 ori Ultima modificare Marți, 16 Aprilie 2013 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.