Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher în cifre

Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher în cifre
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Funeraliile fostului premier britanic Margaret Thatcher presupun 4.000 de poliţişti, peste 2.300 de invitaţi, opt cai, 170 de ţări reprezentate şi 6.650 de mesaje de condoleanţe înregistrate, conform cifrelor oficiale, preluate de AFP.

Peste 2.300 de invitaţi, printre care demnitari reprezentând aproape 170 de ţări din întreaga lume, ar urma să asiste la funeraliile "Doamnei de Fier". Printre ei, doi şefi de stat, 11 premieri, 17 miniştri de externe, 32 de miniştri şi secretari de stat britanici şi 30 de membri ai guvernelor conduse de Margaret Thatcher.

Un număr de 11 teritorii de peste mări sunt reprezentate. În total, 50 de persoane asociate Insulelor Malvine vor fi prezente, printre care şi foşti combatanţi.

Peste 4.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi şi peste 1.800 de instituţii media au primit acreditare pentru a acoperi ceremonia.

Marţi seară, 6.650 de mesaje de condoleanţe erau înscrise în registrul online pe pagina de internet a guvernului britanic.

Fotografiile difuzate de serviciile premierului pe Flickr şi care o arată pe "Doamna de Fier" în timpul anilor când s-a aflat la putere, dar şi obiecte care i-au fost asociate au fost consultate de 36.300 ori.

Pagina de Facebook a premierului a fost vizitată de 1,2 milioane de ori de la decesul lui Margaret Thatcher.

Un total de 19 salve de tun vor fi trase din Turnul Londrei.

Peste 700 de militari vor fi desfăşuraţi de-a lungul traseului pentru a saluta sicriul acoperit cu Union Jack, drapelul Marii Britanii. Itinerarul parcurs de procesiune este de 1,9 km în plin centrul Londrei, de la capela St Mary Undercroft a Palatului Westminster până la catedrala St. Paul, trecând pentru ultima dată prin faţa guvernului şi oprindu-se la biserica St Clement Danes a Royal Air Force.

Opt cai ai regimentului regal de artilerie ar urma să participe la procesiune.

Costul total al ceremoniei este evaluat la 10 milioane de lire (11,6 milioane de euro), fiind acoperit de stat şi de familie.

Citit 1588 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Aprilie 2013 12:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.