VIDEO / Tragedie feroviară în Spania: Cel puţin 78 de persoane şi-au pierdut viaţa

VIDEO / Tragedie feroviară în Spania: Cel puţin 78 de persoane şi-au pierdut viaţa
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Cel puţin 78 de persoane şi-au pierdut viaţa * Printre victime nu sunt români * O posibilă cauză a accidentului ar fi viteza excesivă * Accidentul a fost suprins de camerele de supraveghere


Cel puţin 78 de persoane au murit şi alte 143 au fost rănite într-un accident de tren produs miercuri seara în Santiago de Compostella, în nord-vestul Spaniei, potrivit unui nou bilanţ provizoriu anunţat ieri dimineaţă. Trenul de călători a deraiat la ora locală 20.42 (21.42 - ora României), pe un tronson de cale ferată de mare viteză, într-un viraj foarte strâns, mai multe vagoane ieşind de pe şine şi intrând unele în altele.

Dintre cele 222 de persoane aflate la bordul trenului, 78 au murit, a anunţat în cursul nopţii tribunalul regional din Galicia, precizând că bilanţul este în continuare provizoriu.

"Am auzit ceva ca un tunet. Era ca şi cum ar fi fost un cutremur de pământ", a povestit pentru AFP un martor ocular, în vârstă de 39 de ani, Francisco Otero, care se afla în casa părinţilor săi, în apropierea căii ferate.

"Am ajuns după un minut. Primul lucru pe care l-am văzut a fost cadavrul unei femei. Aceasta m-a impresionat. Nu am văzut niciodată în viaţa mea un cadavru", a adăugat el, contactat prin telefon. "Dar mai ales, ce m-a impresionat cel mai mult, a fost liniştea imensă. Era un pic de fum şi un mic incendiu", a povestit el. "Totul era ireal. Erau vecini care se apropiau, încercau să scoată oamenii blocaţi în vagoane", a adăugat acesta.

Patru vagoane erau răsturnate pe calea ferată, dintre care unul complet dezintegrat, încastrat în altul, în timp ce fumul şi flăcările se ridicau deasupra. Un altul a fost proiectat în aer, până pe un teren de deasupra căii ferate. Mai multe cadavre zăceau pe jos, acoperite cu pături.

În timp ce cauzele accidentului nu sunt cunoscute oficial, presa invocă viteza excesivă pe un tronson unde limita era de 80 de kilometri pe oră.

Trenul venea de la Madrid şi se îndrepta spre El Ferrol, pe coasta Atlanticului, şi circula pe un tronson de cale ferată de mare viteză dat în folosinţă în decembrie 2011. Acesta transporta 218 pasageri şi patru angajaţi ai companiei feroviare Renfe.

 

Citit 2462 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2013 16:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.