Convorbirile Trump - Putin, doar cu acordul Kremlinului

Convorbirile Trump - Putin, doar cu acordul Kremlinului
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Kremlinul a anunţat că administraţia americană va fi obligată să obţină consimţământul Moscovei înainte de a publica transcriptul convorbirilor telefonice între Donald Trump şi Vladimir Putin, potrivit Reuters şi mass-media ruse.

Anunţul Moscovei survine în contextul în care preşedintele Comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, democratul Adam Schiff, a declarat în weekend că şi-ar dori să aibă acces la transcriptul convorbirilor telefonice între preşedintele american şi alţi lideri străini, între care şeful statului rus. Invitat la NBC, Schiff a spus că aceste documente ar fi necesare pentru a stabili dacă Donald Trump a prejudiciat securitatea naţională în perspectiva alegerilor prezidenţiale de anul viitor. Întrebat despre această propunere, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat că Rusia ar fi dispusă să discute acest aspect cu Washingtonul dacă administraţia americană i-ar 'trimite un semnal'. Dar, a adăugat el, astfel de dezvăluiri nu se potrivesc cu practicile diplomatice obişnuite.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, a lansat săptămâna trecută o anchetă formală de punere sub acuzare a preşedintelui Donald Trump în vederea declanşării procedurii de destituire ("impeachment"), o premieră după ce Bill Clinton a fost acuzat în 1998 de sperjur şi obstrucţionarea justiţiei în cazul scandalului legat de stagiara Casei Albe, Monica Lewinsky. Demersul iniţiat de democraţi marţea trecută se bazează pe dezvăluiri privind o convorbire telefonică între Trump şi noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, la 25 iulie.

Citit 879 ori Ultima modificare Miercuri, 02 Octombrie 2019 00:51

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.