Dramaticul gălăţean ridică restricţiile pandemiei. Trei spectacole în weekend. PROGRAM

Dramaticul gălăţean ridică restricţiile pandemiei. Trei spectacole în weekend. PROGRAM
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Teatrul Dramatic "Fani Tardini" ridică toate restricţiile impuse de pandemie şi îşi aşteaptă spectatorii cu trei producţii: "Pasagerii", "Soacra cu trei nurori" şi "Un cuplu ciudat" al Teatrului "Maria Filotti" din Brăila. 

Vineri, 11 martie, de la ora 19,00, Teatrul Dramatic "Fani Tardini" prezintă spectacolul "Pasagerii", de Sam Bobrick, în regia lect. univ. dr. Florin Toma şi scenografia lui Daniel Divrician. Joacă absolvenții Facultății de Arte, promoția 2021: Ionuț Strat (Walter, Mace), Denisa Onisie (Jane, Doamna cu plase), Mihai Păun (Howard, Fred, D-nul Wade), Alina Radu (Lorraine, Audrey), Laurențiu Bobeică (Frank, Al, Bobby), Lavinia Eiler (Clara, Marsha), Doru Ciutacu (Șoferul de autobuz, Ernest), Mihaela Godorozea (D-na Evans, Laura) și Bianca Totolici (June). "Pasagerii" este un spectacol substanțial, în două acte și opt scene, de-a lungul cărora cei nouă actori interpretează nu mai puțin de 19 personaje. Eroii noștri, anonimi veritabili, se întâlnesc într-o stație de autobuz oarecare din Statele Unite ale Americii. Întâlnirile lor împletesc o temă subtilă, dar profundă, care devine limpede abia în scena finală.

Sâmbătă, 12 martie, de la ora 19,00, este programată comedia "Soacra cu trei nurori", după Ion Creangă, un spectacol marca Dan Mirea. În roluri îi veţi putea revedea pe: Carmen Albu, Svetlana Friptu, Mihaela Lecca-Gorea, Aureliu Bâtcă, Cristina Uja-Neagu, Vlad Ajder, Valeria Taban, Adelin Ilie și Lică Dănilă. Instrumentiști: Tamara Manea, Doru Roșca, Vasile Savin și Ionuț Donose. Spectacolul este o incursiune revigorantă în universul marelui Creangă şi ne oferă nestăvilite hohote de râs, dar și șansa de a ne analiza și înțelege ceva mai bine modelele de comportament moștenite, familia și pe noi înșine.

Duminică, 13 martie, este invitat la Galaţi Teatrul "Maria Filotti" din Brăila, cu spectacolul "Un cuplu ciudat", de Neil Simon, care, prin puterea sa comică, ne va face să privim un tablou cotidian în care umorul situațiilor neplăcute se îmbină perfect cu neprevăzutul. Un apartament dominat de jocuri de societate, de probleme maritale și nu numai creează un cadru aproape familiar, în care publicul va avea ocazia să admire ușurința cu care personajele noastre vor pendula între disperare, crize conjugale, prietenie și un strop de Español. Astfel, încă după prima ridicare a cortinei, vom intra în haosul comic, dar și incitant al celor șase prietene: Olive, Florence, Mickey, Vera, Renee și Sylvie. Regia este semnată de Dan Mirea, iar scenografia de Daniel Divrician.

Teatrul Dramatic „Fani Tardini” renunță la restricții, odată cu ridicarea acestora la nivelul întregii țări. Începând cu spectacolul programat vineri, 11 martie 2022, accesul publicului în Sala de Spectacole se face fără Certificatul Digital al Uniunii Europene privind COVID (Certificatul Verde), iar purtarea măștii nu mai este obligatorie. Totuși, teatrul recomandă utilizarea acesteia în continuare, ca măsură de protecție.

Gradul de ocupare a Sălii de Spectacole este mărit de la 30 la sută, cât era până acum, la 70 la sută pentru spectacolele programate în weekendul 11-13 martie 2022 și, ulterior, la 100 la sută.

Citit 401 ori Ultima modificare Vineri, 11 Martie 2022 09:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.