Planul Teritorial pentru Tranziție Justă, în dezbatere publică

Planul Teritorial pentru Tranziție Justă, în dezbatere publică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pe site-ul Consiliului Județean (CJ) Galați se află în dezbatere publică versiunile actualizate ale Planurilor Teritoriale pentru o Tranziție Justă în județele Gorj, Hunedoara, Dolj, Mureș, Prahova și Galați, publicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).

Conform materialului consultat, se pleacă de la premisa că județul Galați este centrul producției de oțel din România, o industrie angajată într-un proces de reducere graduală a emisiilor de CO2. Transformarea procesului tehnologic ar trebui realizată în intervalul 2023-2025 și va permite evitarea în medie, între 2025 și 2035, a unui volum de emisii de 4,88 milioane de tone CO2/an.

Obiectivul general al planurilor teritoriale de tranziție justă este de a proteja populația și economia județului, în contextul provocărilor tranziției la neutralitatea climatică, și de a favoriza valorificarea deplină a oportunităților de dezvoltare create de parcursul către o economie cu emisii reduse. Aceste documente strategice vor sta la baza elaborării Programului Operațional Tranziția Justă 2021-2027.

Mecanismul pentru o tranziție justă se va axa pe regiunile și sectoarele cele mai afectate de tranziție, având în vedere dependența lor de combustibilii fosili, sau procesele industriale cu emisii ridicate de gaze cu efect de seră.

Documentele pot fi studiate la adresa https://mfe.gov.ro/minister/perioade-de-programare/perioada-2021-2027/. Propunerile și observațiile pe marginea acestora pot fi transmise până pe 16 mai 2022, ora 17,00, la adresele de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1210 ori Ultima modificare Joi, 05 Mai 2022 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.