Arhiepiscopia Dunării de Jos, gazda Consiliului național ASCOR
Foto: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Arhiepiscopia Dunării de Jos, gazda Consiliului național ASCOR
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Eparhia Dunării de Jos găzduiește, în perioada 13-15 mai, Consfătuirea națională a Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), manifestare desfășurată cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române și a Înalt Prea Sfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.

Delegați din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la eveniment sunt pr. conf. dr. Nicușor Beldiman, consilier patriarhal la Sectorul teologic-educațional, și Mihai Paraschiv, responsabil cu activitățile și relația cu ONG-urile de tineret la același sector.

”În cadrul acestei întruniri, la care vor participa preşedinţii filialelor ASCOR din ţară, vor fi centralizate rapoartele de activitate pe anul 2021 şi vor fi stabilite proiectele care vor fi organizate în acest an la nivel local şi central.

Întrucât anul acesta se împlinesc 30 de ani de la înfiinţarea filialei ASCOR Galaţi, organizatorul şi gazda evenimentului va fi filiala gălăţeană a acestei asociaţii.

Pe parcursul celor 3 zile, lucrările consfătuirii naționale se vor desfășura la Aşezământul social ”Sf. M. Mc. Pantelimon” – Lacu Sărat, judeţul Brăila”, se arată într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

Programul a debutat vineri, 13 martie, cu participarea membrilor ASCOR la Sfânta Liturghie și la slujba de Te-Deum, oficiate în Capela ”Sf. M. Mc. Pantelimon” din cadrul Aşezământului social de la Lacu Sărat.

După programul liturgic, tinerii ascoreni au luat parte la lucrările întrunirii în spaţiul acestui aşezământ social, precum şi la alte activităţi organizate în diferite locaţii din judeţele Galaţi şi Brăila.

În cadrul evenimentului au fost lansate albumul foto ”ASCOR Galaţi 30” şi un film de prezentare a principalelor activităţi desfăşurate de această filială în anii de activitate neîntreruptă de la Dunărea de Jos.

Evenimentul se va încheia duminică, 15 mai, cu participarea tinerilor la Sfânta Liturghie arhierească de la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi şi agapa festivă.

Citit 1040 ori Ultima modificare Sâmbătă, 14 Mai 2022 01:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.