Adrian Nour, răsplătit cu Premiul "Dan Ganea" al "Vieţii libere", la Festivalul "Gulliver"
Foto: Marian Calestru

Adrian Nour, răsplătit cu Premiul "Dan Ganea" al "Vieţii libere", la Festivalul "Gulliver"
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Festivalul Internaţional de Animaţie "Gulliver", organizat de Teatrul pentru Copii şi Tineret "Gulliver" din Galaţi, a marcat, ieri, ultima zi a ediţiei a XXVIII-a, una mult aşteptată, după pandemia care ne-a ţinut pe toţi departe de actorii noştri preferaţi.

Pentru iubitorii de teatru mari şi mici, festivalul a adus anul acesta la Galaţi spectacole din toată ţara, Arad, Braşov, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, dar şi din străinătate, din Bulgaria şi Israel, alături de minunata trupă a teatrului-gazdă, în încercarea, reuşită, de a le oferi gălăţenilor o adevărată sărbătoare a teatrului de animaţie, cu reprezentaţii din cele mai diverse, care au creat clipe magice pe cele două scene ale Dramaticului gălăţean, dar şi în Grădina Publică, la spectacolele oferite gratuit.

"Gulliver", cel mai longeviv festival de gen din ţară

Spectatorilor le-a fost dor de maratonul spectacolelor din Festivalul "Gulliver", dovadă că sălile au fost pline, iar zâmbetele nu au părăsit feţele celor prezenți din prima zi, până la ultima cădere a cortinei. În spatele magiei de pe scenă s-a aflat, ca întotdeauna, efortul organizatoric uriaş al echipei Teatrului "Gulliver", care, alături de sponsori şi partenerii săi media, printre care am avut onoarea să ne aflăm, a reuşit să ducă la bun sfârşit o nouă ediție de succes a ceea ce este fără îndoială cel mai longeviv şi atotcuprinzător festival de gen din ţara noastră.

Teatrul "Gulliver" a prezentat în festival spectacolul "Harap Alb - Play again", despre care am scris deja la recenta premieră, un minunat exemplu de reinterpretare modernă, cu mijloace noi şi pe gustul mai multor generaţii, a unei poveşti arhicunoscute a lui Ion Creangă. Pentru a răsplăti contribuţia la acest spectacol a actorului Adrian Nour, care joacă mai multe roluri şi semnează şi muzica, echipa "Vieţii libere" i-a oferit Premiul "Dan Ganea", instituit de cotidianul nostru în memoria fondatorului Festivalului "Gulliver". Emoţionat după reîntâlnirea cu publicul oraşului său natal, Adrian Nour le-a mulţumit colegilor din trupa gălăţeană, cu care, se vede cu ochiul liber, are o chimie artistică foarte bună. Spectacolul merită efortul de a vâna biletele, care se dau ca pâinea caldă, aşa că, dacă nu l-aţi văzut, ţineţi aproape cu Teatrul "Gulliver", care continuă stagiunea curentă.

"O mult dorită şi necesară întoarcere la normalitate"

Potrivit directorului Teatrului "Gulliver", actorul Eduard Şişu, pe care de asemenea îl puteţi vedea în "Harap Alb", ediţia de anul acesta a festivalului, deşi de doar patru zile în loc de o săptămână, a însemnat o mult dorită şi necesară întoarcere la normalitate, după doi ani lungi de secetă artistică. "Le mulţumim tuturor gălăţenilor care ne-au fost şi ne sunt mereu aproape, îi asigurăm de toată preţuirea noastră şi sperăm că s-au bucurat de spectacole la fel de mult ca noi, atât de cele din sală, cât şi de cele din aer liber, concept pe care l-au preluat de la noi şi alţi colegi din ţară şi cu care promitem să revenim şi în afara festivalului, fiindcă se bucură de un mare succes", a adăugat Eduard Şişu, duminică, în ultima zi de festival.

Citit 2054 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2022 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.