Fostul premier Victor Ponta le face reproșuri protestatarilor, în contextul evacuărilor de la Roșia Montană

Fostul premier Victor Ponta le face reproșuri protestatarilor, în contextul evacuărilor de la Roșia Montană
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Fostul premier Victor Ponta le reproşează "protestatarilor de mediu" că "nu i-a mai durut nici în cot de viaţa" oamenilor din Roşia Montană şi de faptul că "lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani şi abandonate" reprezintă un pericol. Declaraţiile au fost făcute în contextul în care, în noaptea de sâmbătă spre duminică, primarul comunei Roşia Montană a sunat la 112 şi a semnalat o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

"Erau nişte protestatari care «salvau Roşia Montană» până în 2014; pe urmă nu i-a mai durut nici în cot de viaţa oamenilor de acolo, nici de faptul că lacurile contaminate în urmă cu zeci de ani şi abandonate aşa sub presiunea «protestatarilor de mediu» reprezintă un pericol uriaş pentru întreaga natură din zonă şi pentru viaţa oamenilor. Parcă şi dl preşedinte Iohannis «salva Roşia Montană» în campania din 2014 alături de întregul PNL. Acum iar o să îmi ceară mie demisia - dar poate fac totuşi şi ceva concret", a scris Victor Ponta pe Facebook.

În replică, fostul senator USR Mihai Goţiu declară că "tăurile sunt pline cu apă", nu "contaminate" şi că lacurile se află în responsabilitatea autorităţilor locale şi a Apelor Române. El se întreabă, de asemenea, cum şi-ar permite România riscurile unui "mega-baraj plin cu cianuri", în condiţiile în care autorităţile nu le pot gestiona nici măcar pe cele ale unor "acumulări cu apă de zeci şi de sute de ori mai mici".

"Lacurile nu sunt «abandonate», ci în responsabilitatea autorităţilor locale şi a Apelor Române - da, instituţiile alea pline de super-competenţi cu diplome la fel de reale precum cea a ta de doctor, şi unde n-au ajuns pe pile tot felul de «experţi» care nu ştiu care e malul stâng şi care cel drept al unui curs de apă. Protestatarii de care vă legaţi au spus exact asta: orice exploatare minieră vine cu riscuri pe zeci şi sute de ani după ce minele se închid şi nu ştiu cum naiba ne-am putea permite riscurile unui mega-baraj plin cu cianuri, dacă nu le putem gestiona nici măcar pe cele ale unor acumulări cu apă de zeci şi de sute de ori mai mici", a scris Mihai Goţiu pe reţeaua de socializare.

El a menţionat că în urma apariţiei unei fisuri în barajul iazului Tăul Mare a discutat cu mai mulţi localnici, dar şi cu şeful DSU, Raed Arafat, care i-a dat asigurări că mai multe motopompe de mare capacitate vor fi duse în zonă şi activate pentru a evacua apa, ceea ce se şi întâmpla la închiderea ediţiei.

Sursa foto: DW.com

Citit 1326 ori Ultima modificare Duminică, 02 Octombrie 2022 18:13

2 comentarii

 • postat de Catalin
  Luni, 03 Octombrie 2022 14:13
  109.166.132.***
  Și dacă se mai adăugau cianurile exploatării promovate de Ponta era mai bine? Ponta mai bine s-ar.ascunde.la căt rău a făcut României. Este omul rușilor, cel care a oprit ancheta DNA asupra rafinăriei Lukoil când a foat prinsa cu evaziune fiscală, singura rafinărie care mergea în pierdere în RO, cel care i-a iertat pe kazahii de la.Rompetrol de plata datoriei preluate de câteva sute de milioane de dolari. El.a plătit și lui Bechtel 30 milioane de dolari la rezilierea contractului, dupa care contractul in original a dispărut. A prelungit pe inca 10 ani contractul austriecilor care ne exploatează criminal pădurile, etc, etc.
  3
  7
  Raportează
 • postat de AGAMITA DANDANACHE
  Luni, 03 Octombrie 2022 11:27
  86.35.208.***
  Domnul Ponta face reprosuri "in nume propriu", "ca deputat" ori ca fost "premier", dupa cum se exprima domnia sa in perioada mandatului de premier.
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.