Traseu de ciclism de 30 kilometri, în vecinătatea Galațiului

Traseu de ciclism de 30 kilometri, în vecinătatea Galațiului
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a inițiat recent un proiect pentru cei pasionați de mersul pe bicicletă. Ca urmare a introducerii pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a CJ de miercuri, 19 octombrie, a unui proiect de hotărâre votat în acest sens de aleșii județeni, va fi amenajat un traseu doar pentru cicliști, departe de zgomotul și traficul din oraș.

"Practic, turul pe două roți pleacă de la Lacul Vânători, apoi trece prin satul Costi, pe la Vânători și Odaia Manolache, loc din care cicliștii pot alege ruta spre Pădurea Gârboavele, sau ruta Cișmele - Smârdan - intersecția cu DJ 251. Va fi o pistă de biciclete modernă, de aproape 30 de kilometri, dotată cu tot ceea ce este necesar, cu echipamente de protecție, pasaje și poduri unde este nevoie, rasteluri și iluminat public", a menționat președintele CJ, Costel Fotea.

Proiectul va fi depus spre finanțare în cel mai scurt timp, în cadrul unui program cu bani europeni, cel mai probabil PNRR, pentru acest traseu fiind necesare în jur de 22 de milioane de lei.

Citit 3008 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 15:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.