Două spectacole la Galaţi, de Ziua Mondială a Teatrului

Două spectacole la Galaţi, de Ziua Mondială a Teatrului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Teatrele din Galaţi vor sărbători, luni, 27 martie, Ziua Mondială a Teatrului. Prin urmare, publicul este aşteptat de la ora 19,00, la Teatrul Dramatic "Fani Tardini" pentru a viziona spectacolul "Visul unei nopți de vară", de William Shakespeare, în regia și scenografia conf. univ. dr. Radu Horghidan, asist. univ. drd. Paul Nedelcuță. Este spectacolul de licență al Promoției 2023 a Facultății de Arte din cadrul Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Vor urca pe scenă Florentina Anastasiu (Hermia), Mihaela Grosu (Helena), Roxana Bâclea (Puck), Maria Topor (Titania), Alex Bențea (Lysander), Andrei Ciobanu (Demetrius), George Vintilă (Oberon), Luiza Apostolache (Meșter), Laura Vîlcu (Meșter), Elena Emandi (Meșter), Bianca Totolici (Meșter), Mihaela Godorozea (Meșter).

"Spectacolul propune o reactivare a textului shakespearian într-o montare studențească ce încearcă să-și asume atât obiectivele unui teatru-școală, cât și pe cele ale unui spectacol, îmbinând textul piesei cu un univers adolescentin contemporan” , spune conf. univ. dr. Radu Horghidan, regizorul spectacolului.

Sărbătoare este luni, 27 martie, tot de la ora 19,00, şi la Teatrul din Buzunar, unde a fost programat spectacolul "Fluturi, fluturi", în regia lui Dan Mirea.

"O comedie tristă sau o dramă veselă, «Fluturi, fluturi» nu lasă pe nimeni indiferent. Aflăm că viața nu a fost prea blândă cu Foca, servitoarea Eddei, dar totuși a rămas în serviciul ei. Probabil din milă sau poate doar obișnuință, poate chiar pentru un țel mai înalt", aflăm de pe pagina evenimentului. Joacă Isabela Oancea, Laurențiu Bobeică și Denisa Onisie.

Citit 1545 ori Ultima modificare Luni, 27 Martie 2023 09:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.