Măsuri de siguranţă în Galaţi pentru Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe

Măsuri de siguranţă în Galaţi pentru Paştele Catolic şi Floriile Ortodoxe
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Conform unui comunicat al Instituției Prefectului, polițiștii gălățeni vor fi la datorie și la acest sfârșit de săptămână, alături de colegii din cadrul celorlalte structuri ale MAI, pentru ca Sărbătoarea prilejuită de Paștele Catolic, dar și cea a Floriilor Ortodoxe, să se desfășoare în condiții de siguranță și de liniște.

În medie, 210 polițiști din cadrul serviciilor operative vor desfășura zilnic activități în această perioadă, atât pentru menținerea ordinii și liniștii publice, pentru prevenirea cu operativitate a evenimentelor nedorite, precum și pentru fluidizarea traficului rutier. Astfel, polițiștii fi prezenți în perioada 7-9 aprilie și în zona Falezei Inferioare, unde va fi organizat Festivalul Scrumbiei, pentru a se asigura că acest eveniment nu va fi perturbat în niciun fel și se va desfășura în cele mai bune condiții.

În stradă vor fi și peste 100 de jandarmi care vor acționa pentru asigurarea măsurilor de ordine și siguranță publică, pentru desfășurarea în climat normal a tuturor adunărilor publice și a manifestărilor religioase din zona lăcașelor de cult, precum și pe căile de acces către acestea. Jandarmeria va asigura ordinea publică la Festivalul de Paște, organizat în Grădina Publică din Galați, la Festivalul Scrumbiei, la Pelerinajul Floriilor, organizat în ziua de 8 aprilie în Galați și în Tecuci, cât și în Noaptea de Înviere, de Paștele Catolic.

În plus, la datorie vor fi și peste 140 de pompieri, ce vor avea misiunea de prevenire, monitorizare şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, iar, ca în fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători Pascale, cadrele Inspecţiei de Prevenire a Incendiilor au stabilit un set de măsuri pe care le-au comunicat lăcașurilor de cult și mănăstirilor din județ. Cu acest prilej, pompierii le recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli simple pentru a nu deveni victime ale incendiilor, acestea privind utilizarea candelelor și a lumânărilor aprinse.

Poliția de Frontieră a întărit dispozitivul de supraveghere a frontierei de stat, mai ales în zonele cu risc infracțional ridicat și a luat măsuri de fluidizare a traficului de persoane și mijloace de transport prin punctele de trecere a frontierei de la Oancea și Galați-Rutier, în caz de nevoie.

Totodată, în contextul Floriilor Ortodoxe și al Paștelui Catolic, specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog vor desfășura în județ activități de informare şi conștientizare cu privire la efectele și riscurile consumului de droguri și de promovare a modalităţilor de petrecere a timpului liber într-un mod sănătos.

Nu în ultimul rând, pentru că această perioadă coincide și cu debutul vacanței școlare a elevilor, Agenţia Naţională Antidrog recomandă adolescenților și tinerilor să evite tentațiile nesănătoase şi să se implice în activităţi cât mai diverse de petrecere a timpului liber, să manifeste prudență în relațiile cu persoanele necunoscute, să comunice deschis orice problemă cu care se confruntă legată de consumul de droguri și să apeleze la ajutorul părinţilor, prietenilor apropiaţi, persoanelor de încredere sau specialiştilor, pentru rezolvarea acesteia.

Citit 740 ori Ultima modificare Joi, 06 Aprilie 2023 18:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.