Controale ale Protecției Consumatorului. Mizerie și delăsare în trenuri și în gările din județ

Controale ale Protecției Consumatorului. Mizerie și delăsare în trenuri și în gările din județ
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Galați a efectuat în primele patru luni ale acestui an o campanie de verificare a modului în care sunt respectate prevederile legislației în ceea ce privește serviciile oferite consumatorilor în transportul feroviar. Aceasta a reprezentat o parte a unei tematici de control la nivel național, aflată sub coordonarea comisarului șef al Regiunii Sud Muntenia, Ion Iordăchescu.

În acest context, echipele de control gălățene au verificat șapte puncte de lucru aparținând celor patru operatori feroviari ce funcționează pe raza județului, iar pentru neregulile constatate au aplicat cinci amenzi contravenționale, în valoare totală de 24.000 de lei, și trei avertismente.

De asemenea, a fost oprită temporar prestarea de servicii până la remedierea deficiențelor în cazul toaletelor din trei gări CFR. Este vorba despre din Târgu Bujor (administrată de Transferoviar Infrastructură Neinteroperabilă CFR), Barboși și Tecuci, precum și într-un vagon de călători aparținând CFR.

Conform comisarilor de la CJPC Galați, principale abateri constatate au fost cele legate de condiţiile igienice necorespunzătoare ale garniturilor de tren, cu geamuri de vagon fisurate, panouri electrice sparte, toalete neigienizate, cu infiltrații de apă și igrasie, cu bateriile de la chiuvete defecte și vase de toaletă fără capac, sau fără apă la grupul sanitar, sau prestarea serviciilor nealimentare pentru călători fără a asigura condițiile igienice necesare.

În plus, în gări, sălile de așteptare sunt neigienizate, nerenovate, cu păianjeni pe tavan, pereți scorojiți, pete de mucegai, infiltrații de apă, iar pavimentele și scaunele de pe peroane sunt deteriorate. La toate acestea, se adaugă neafișarea informațiilor corecte și complete la ghișeele de bilete, precum și prezentarea unor tarife în moneda euro, fără a fi afișat cursul de schimb valutar al BNR.

Citit 1048 ori Ultima modificare Marți, 09 Mai 2023 11:45

2 comentarii

  • postat de Calator cu trenul pe ruta Galati Barlad
    Marți, 09 Mai 2023 13:01
    89.137.226.***
    Despre care gari este vorba, gari care 99% impracticabile din statiile de cale ferata?!!!
    Mergeti de la Galati la Barlad, cate statii de cale ferata sunt, binenteles statii unde opresc trenurile indiferent de operator, au sali de asteptare intro constructie numita gara, desi majoritatea au construc
    0
    0
  • postat de LED-ul vs latrina
    Marți, 09 Mai 2023 12:54
    109.166.130.***
    Cam așa arată modernizarea, plus valoarea României în 33 de ani, de după Decembrie '89, un bec LED într-o mare mizerie a latrinei în care viețuim, supraviețuim.
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.