Primul caz de infectare în Galaţi cu virusul West Nile, transmis de țânțari

Primul caz de infectare în Galaţi cu virusul West Nile, transmis de țânțari
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a identificat opt români confirmaţi cu infecție produsă de virusul West Nile, de la începutul perioadei de supraveghere a acestei infecții, adică din 6 iunie până pe 17 august. Mai mult, conform reprezentanților INSP, trei dintre bolnavi, din județele Satu Mare, Ilfov și Dolj, au decedat ca urmare a infectării cu acest virus transmis de țânțari.

Celelalte cinci persoane infectate cu West Nile sunt din București (două), Dolj, Ilfov şi Galați. Unul dintre cazuri a avut dublă expunere, atât în București, cât și în județul Tulcea. Trei dintre cazurile de infecţie s-au înregistrat în grupa de vârstă 50-59 de ani, patru în grupa de vârstă 60-69 de ani, iar un caz în grupa 70-79 ani. În cinci cazuri a fost vorba de bărbaţi, iar în trei de femei. Patru îmbolnăviri s-au înregistrat în mediul urban şi patru în mediul rural.

"A fost confirmat primul caz de infectare cu virus West Nile în județul Galați, la o femeie în vârstă de 57 de ani, din mediul rural. Boala a fost confirmată prin examen clinic și examen de laborator. Pacienta a fost externată, starea ei de sănătate este bună", ne-a declarat purtătoarea de cuvânt a Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, Liliana Iordăchescu.

În Galați, situația este oricum alarmantă, dacă luăm în calcul numeroasele sesizări venite pe adresa redacției despre faptul că tot orașul este plin de țânțarii care transmit acest virus, ce uneori poate deveni mortal. Nici parcurile, locurile de joacă în aer liber sau terenurile de sport descoperite nu sunt ferite, mai ales că este foarte cald și cei mai mulți dintre noi aleg să își petreacă serile în aceste locuri.

Cadrele medicale gălățene susțin măsurile de prevenție transmise populației la nivel național de către reprezentanții INSP. Pentru a preveni noi infectări, specialiştii îi sfătuiesc pe cetățeni să evite expunerea la țânțari, folosind îmbrăcăminte cu mâneci lungi (chiar dacă temperatura depășeşte în majoritatea zonelor țării 35 de grade), să utilizeze substanţe chimice împotriva ţânţarilor şi să își asigure ferestrele cu plase de protecție. O altă măsură recomandată este ca recipientele de apă stătută și gunoiul menajer să fie îndepărtate cât mai rapid posibil din gospodărie.

Reprezentanta DSP îi mai sfătuieşte pe gălățeni să se adreseze cadrelor medicale încă de la primele semne de boală, mai ales dacă au fost în zone populate de țânțari.

Citit 1541 ori Ultima modificare Luni, 28 August 2023 08:01

2 comentarii

  • postat de Nicusor
    Marți, 22 August 2023 16:08
    5.13.168.***
    Dar autoritatile statului CE FAC ??? Petrec concediile in tari exotice ? Maresc deficitul bugetar pe "spinarea" contribuabilului ?
    0
    0
  • postat de Sanda
    Marți, 22 August 2023 16:03
    109.166.129.***
    Faceți ce trebuie,stropiți cum trebuie împotriva țânțarilor
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.