Nereguli în securitatea muncii la hoteluri și restaurante din Galați

Nereguli în securitatea muncii la hoteluri și restaurante din Galați
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Inspectorii de muncă gălățeni au desfășurat, de la începutul acestui an, mai multe controale în hoteluri și restaurante, în cadrul unei campanii naționale de verificare și control al respectării prevederilor de securitate și sănătate a muncii.  

Conform unui comunicat al Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM), în județul Galați au fost controlate opt hoteluri și alte facilități de cazare (cod CAEN 55), precum și 26 de restaurante și alte activități de servicii de alimentație (cod CAEN 56). Au fost constatate 67 de neconformități, stabilindu-se măsuri cu termene clare în vederea remedierii acestora. Au fost aplicate, de asemenea, 67 de sancțiuni contravenționale, din care 66 avertismente și o amendă în valoare de 4.000 de lei.

Potrivit ITM Galați, cele mai frecvente deficiențe constatate în domeniul securității și sănătății în muncă au fost: neverificarea la termenul scadent a echipamentelor de muncă, mai ales a celor aflate sub incidență ISCIR, neverificarea centurii de împământare la termenul scadent, lipsa notificării de substanțe chimice periculoase, lipsa semnalizării din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, instruirea necorespunzătoare a lucrătorilor din punct de vedere al securității și sănătății în muncă, existența unor căi de acces și de circulație nemarcate și nesemnalizate corespunzător, existența unor fișe ale postului incomplete pentru lucrători, în sensul că acestea nu stabilesc atribuțiile și răspunderile lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă.

Citit 1086 ori Ultima modificare Luni, 18 Septembrie 2023 21:11

1 comentariu

  • postat de Îngerul ... protector
    Marți, 19 Septembrie 2023 08:14
    95.76.59.***
    Din ciclul ,,Mircea, fă-te că lucrezi", I.T.M.-ul își etalează ,,realizările" privind marile nereguli constatate în domeniul HORECA. Mă întreb dacă la restaurante a verificat personalul să aibă unghiile tăiate și batistuță curată.
    0
    1

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.