Locuință nouă pentru o familie rămasă fără casă după un incendiu (FOTO)

Locuință nouă pentru o familie rămasă fără casă după un incendiu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(22 voturi)

O familie din satul Movileni, comuna Șendreni, a trecut prin momente grele, după ce un incendiu produs în luna aprilie a acestui an i-a mistuit casa și toată agoniseala de o viață. În doar câteva clipe, șase persoane, dintre care trei copii și un bunic bătrân și bolnav, au rămas pe drumuri, fără adăpost deasupra capului.

Membrii familiei Chiriac din satul Movileni nu aveau posibilități pentru a-și reconstrui căminul, dar norocul le-a surâs atunci când directorul unei instituții gălățene și un localnic din Șendreni le-au intrat pe poartă pentru a-i întreba dacă îi pot ajuta cu ceva. Implicat în nenumărate acțiuni umanitare și impresionat de familia greu încercată, Sorin Adrian Pîrvu, directorul ANIF Galați, nu a stat mult pe gânduri și a sărit în ajutorul colegului și prietenului său Iulian Vițel, împreună dând o mână de ajutor în curtea familiei Chiriac, după tragedia prin care aceasta a trecut pe 28 aprilie.

"În urma interacțiunii cu fetița mijlocie, Cristina, mi-am dat seama că trebuie și pot face mai mult pentru ca acest copil isteț să aibă condițiile de trai de dinaintea nefericitului eveniment. Cu inteligența și vioiciunea cu care trata orice subiect, Cristina m-a impresionat profund", și-a amintit directorul ANIF Galați. Pentru Cristina și familia ei, Adrian Pîrvu și Iulian Vițel au început construcția unei noi locuințe încă din luna mai.

Pentru a reuși să finalizeze construcția, Adrian Pîrvu a organizat un eveniment muzical caritabil și le-a vorbit despre cazul acestei familii tuturor cunoscuților săi, reușind să obțină donații de materiale și să strângă fondurile necesare pentru ridicarea casei.

"Mâna de lucru a fost asigurată chiar de inițiatorii acestei acțiuni caritabile și de alți voluntari cu suflet mare. De la turnarea fundației și până la ridicarea acoperișului, totul a implicat costuri serioase și zile întregi de lucru pe canicula din această vară. Am profitat din plin de vremea bună pentru a duce la bun sfârșit lucrările la noua casă a familiei Chiriac. Totul ne-a fost favorabil: de la oamenii buni care au donat bani, materiale sau timp și mână de lucru, până la condițiile meteo care ne-au dat răgazul de a finaliza în timp util noul cămin. De la tragicul eveniment și până în prezent, membrii familiei Chiriac au stat la vecini, într-o casă bătrânească, în condiții improprii. Ne dorim ca până la venirea frigului să se poată muta în noua lor casă", a mai spus Adrian Pîrvu.

De asemenea, directorul ANIF ne-a povestit că aceeași echipă de voluntari care a contribuit la construcția casei familiei Chiriac zidește acum un cămin și pentru copiii rămași orfani de tată din comuna Movileni, de lângă Tecuci. "Acolo, de doi ani, de la decesul tatălui, familia Ioniță locuiește în condiții improprii. Casa rămasă nefinalizată se poate prăbuși dintr-o clipă într-alta, iar greutățile zilnice îi depășesc", explică Adrian Pîrvu.

Directorul ANIF Galați este cunoscut gălățenilor pentru numeroasele acte de caritate pe care le face ori de câte ori are ocazia, sprijinind persoanele greu încercate.

Citit 2181 ori Ultima modificare Joi, 26 Octombrie 2023 18:20

3 comentarii

  • postat de relu
    Vineri, 27 Octombrie 2023 12:46
    82.79.116.***
    miroase a campanie electrorala...
    0
    0
  • postat de MIMI
    Vineri, 27 Octombrie 2023 09:04
    86.124.200.***
    De menționat că marii parlamentari de Galați care au dormit (dăinuit) ani în șir prin parlament nu s-au sinchisit o dată să facă gest caritabil pt nevoiași reamintind numai cîțiva: DURBACĂ,TOADER, DOBRE,NICA,BACALBAȘA,BURUIANĂ,ROȘCA ȘTEFAN,CIUCĂ,NECHITA, Care-și CER pensiile speciale prin tribunale!
    0
    0
  • postat de ela
    Joi, 26 Octombrie 2023 09:34
    5.13.178.***
    Felicitări domnului Adrian Pîrvu și tuturor celor care au ajutat această familie necăjită. A fi OM e lucru mare !
    0
    19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.