Gălăţenii, invitaţi să alerge pentru o cauză umanitară

Gălăţenii, invitaţi să alerge pentru o cauză umanitară
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Iacob Alina Andreea este o fetiţă, în vârstă de 8 ani, care se confruntă cu o formă gravă de epilepsie, şi anume epilepsie mioclonică.

Cu toate că boala i-a fost depistată timpuriu, la vârsta de un an şi jumătate, toate tratamentele făcute nu au dat niciun rezultat. Boala de care suferă micuţa se caracterizează prin crize dese, în timpul cărora fata nu mai este conştientă de propriile acţiuni. Crizele se pot manifesta prin ţipete sau prin pierderea cunoştinţei. Pentru a stabili cauza epilepsiei, dar şi pentru ca ea să poată primi tratamentul corect, Alina are nevoie de un test genetic, care costă 1.000 de euro. În urma testului, care va fi efectuat într-o clinică din Germania, fata va începe şedinţele de terapie şi recuperare, care îi sunt extrem de necesare.

Din păcate, familia Alinei nu îşi permite să acopere costul testului şi al tratamentelor şi terapiilor ulterioare. Fata locuieşte doar cu mama, care a fost nevoită să renunţe la serviciul pe care-l avea pentru a avea grijă de fiica ei. Femeia trebuie să o însoţească pe Alina şi la grădiniţă, deoarece micuţa poate avea o criză în orice clipă. Tatăl Alinei munceşte într-o altă ţară, pentru a-şi ajuta familia şi vine rareori acasă.

Pentru a o ajuta pe Alina, toţi gălăţenii cu inima largă sunt invitaţi de către Cristian Onofrei să alerge şi să doneze în cadrul evenimentului "Christmas Run - Împreună pentru Alina", care va avea loc pe 16 decembrie, începând cu ora 10,00, în Grădina Publică. Se vor alerga 10 ture, dar fiecare participant are posibilitatea de a alerga atât cât poate, în funcţie de pregătirea fizică. Încălzirea de dinaintea alergării va fi asigurată de un personal trainer profesionist. În Grădină va exista şi un punct de revitalizare, cu ceai fierbinte, fructe şi batoane energizante, special amenajat pentru ca cei prezenţi să facă faţă frigului.

În spiritul sărbătorilor de iarnă, participanţii sunt rugaţi să poarte câte o căciuliţă de Moş Crăciun sau poate chiar întreaga costumaţie, pentru a oferi evenimentului o atmosferă de Crăciun.

Donaţiile se vor putea face la locul desfăşurării evenimentului, într-o urnă special amenjată. Cei ce nu pot ajunge la eveniment, dar vor totuşi să ajute familia Alinei, o pot face donând în unul dintre cele două conturi deschise la banca BRD, pe numele Tarasov Aurelia: RO63BRDE180SV55010421800 sau RO10BRDE180SV17180511800.

Citit 6309 ori Ultima modificare Marți, 05 Decembrie 2017 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.