Un băieţel cu boli rare are nevoie de noi!

Un băieţel cu boli rare are nevoie de noi!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Darius Enache este un pui de om care pe 27 ianuarie va împlini trei anişori. S-a născut special, din păcate nu într-un sens pozitiv, părinţii primind chiar de la venirea lui pe lumea o veste cumplită. Bebeluşul care abia văzuse lumina zilei a fost diagnosticat cu o malformaţie cerebrală congenitală - microcefalie, şi cu lisencefalie, cunoscută sub denumirea de „boala creierului neted”. Altfel spus, creierul lui Darius nu are circumvoluţiuni. Aceasta din urmă malformaţie este extrem de rară, unul din 85.470 nou-născuţi fiind diagnosticaţi cu această afecţiune. Cumplitele maladii de care suferă micuţul sunt dublate de alte afecţiuni secundare, pe care părinţii săi se chinuie din răsputeri să le recupereze, încă din primele luni de viaţă ale băieţelului. Vitaminele, stimulentele, remediile homeopate fac parte din existenţa cotidiană a micuţului Darius, care nu se poate bucura de copilărie: nu poate alerga prin parc, nu poate merge cu bicicleta, nu poate vorbi, nu se poate juca funcţional, nu merge la grădiniţă. Asta în ciuda faptului că de la patru luni face kinetoterapie, masaj, terapia Vojta, hidrokinetoterapie, terapia Bowen. Primele semne pozitive ale acestor terapii au început să apară, dar costurile totale pe an pe care trebuie să le suporte părinţii lui Darius sunt enorme: 60.000 de lei. O rază de speranţă ar fi însă pentru copilul care se luptă să îşi recupereze măcar puţin din normalitate ar fi Fundaţia „Mihai Neşu”, unde este aşteptat pe 18 februarie 2019. Aici poate parcurge sesiuni speciale de recuperare, numai că doar pentru trei săptămâni trebuie să plătească 5.300 de lei.

Alergare caritabilă

Pentru a stânge bani care să acopere măcar costul primei sesiuni de tratament, jandarmul gălăţean Cristian Onofrei îi cheamă la o nouă alergare pe doritorii de mişcare duminică, 20 ianuarie, în Grădina Publică, începând cu orele 10,00.

„Vom alerga în limita a zece ture de Grădina Publică. Fiecare participant va alerga atât cât doreşte, în funcţie de condiţia fizică. Vom avea un punct de revitalizare cu apă sau ceai fierbinte, ciocolată, glucoză şi fructe. Donaţiile se vor putea face la locul desfăşurării evenimentului, într-o urnă special amenajată, fiecare participant având posibilitatea de a dona atât cât doreşte, în funcţie de posibilităţi”, a precizat organizatorul evenimentului de duminică, Cristian Onofrei.

Citit 6719 ori Ultima modificare Luni, 21 Ianuarie 2019 01:26

3 comentarii

 • postat de Mihai Mihai
  Vineri, 18 Ianuarie 2019 08:26
  5.13.246.***
  Ca intotdeauna jos palaria si respect pentru ceea ce face OMUL Cristian Onofrei !
  0
  3
  Raportează
 • postat de Andreea Enache
  Miercuri, 16 Ianuarie 2019 14:52
  81.18.90.***
  Darius primește gratuit de la stat 10 sedinte de kinetoterapie o data la 6 luni. Deci 20 de sedinte de kinetoterapie pe an. Ce progrese poate face el cu 20 de sedinte intr-un an?! Zero. Ba din contra, s-ar degrada cu totul dacă eu, ca mama, as sta numai cu ce ne "oferă gratuit" statul. El lucrează 365 zile/an nu numai kinetoterapie, ci multe alte terapii: logopedie, psiho-ergo terapie, hidrokinetoterapie, vojta, masaj oro-facial, mecanoterapie și multe altele. Statului roman nu îi pasa ca aceasta categorie de copii sa devină independenți, funcționali, ca la vremea maturității sa aibă un serviciu, sa se întrețină singuri și deci sa devina contribuabili în societate .
  0
  7
  Raportează
 • postat de ariciul
  Miercuri, 16 Ianuarie 2019 10:58
  90.95.114.***
  Maaiiii oameni buni.Ma e vorba de un copil care trebuie tratat oriunde in lume pe cheltuiala statului ma fara birocratie fara multa bataie de cap si el si ceilalti pentru care se fac tot felul de adunari donatii catre un sistem plin de specialisti platiti gras de catre asigurati,Cu dotari care zacprin subsolurile spitalelor un sistem in care nimeni nu face nimicpentru nimeni despre ce vorbiti voi mai truditilor?suntem o natie de bolnavi la cap cu totii daca nimeni nu face nimic sa vina si la noi normalitatea aia care trebuie sa fie.Ba sistemu;l asta medical Romanesc,Cum nu intrati in pamant ma de rusine cand vedeti niste copilasi suferinzi ,apeland la ,La ce ma la mila publica?Dar voi pentru ce va luati banii ma?Ce hal de stat e asta ma ,unde copii mor,tinerii pleaca si batranii muncesc sa tina o multime de puturosi si unde jandarmii ii mai si croiesc si gazeaza ,iar politistii impart banii cu infractorii???Doamne?Vino Doamne.Sa vezi ce a mai ramas din oameni.
  0
  14
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.