Trei militari, într-un ultramaraton de 48 de ore

Trei militari, într-un ultramaraton de 48 de ore
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Laurenţiu Cobzaru, Costel Mazalu și Petronela Lungu, trei militari din trei orașe diferite, au pornit aseară într-un extrordinar ultramaraton pentru a sprijini ajutorarea  a patru tineri aflaţi într-o teribilă luptă cu boala. 260 de kilometri este distanța pe care cei trei maratonişti o vor parcurge până la București, unde urmează să ajungă pe 28 februarie, în jurul prânzului.

În preajma aniversării a 86 de ani de Protecţie Civilă, trei militari din Galaţi, Brăila și Bucureşti vor da o altfel de lecţie de protecţie, pentru patru semeni care luptă să învingă boli teribile. Laurenţiu Cobzaru (MApN Galaţi), Costel Mazalu (ISU Brăila) şi Petronela Lungu (IGSU Bucureşti) au pornit marţi seară, 26 februarie, într-o cursă extraordinară, de 260 de kilometri, până în Capitală, ca un gest de solidaritate faţă de eroii a căror cauză o susţin. Startul a fost dat de la sediul Asociaţiei "Şi noi suntem copiii voştri", traseul parcurs de cei trei alergători cuprinzând Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi - Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brăila - Albina - Viziru - Bărăganul - Slobozia - Dragalina - Ileana - Fundulea - Brăneşti - Pantelimon şi, destinaţia finală, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti.

Alergarea e pentru ei

Cei patru eroi cărora le este dedicat evenimentul din aceste zile sunt o fetiţă, o adolescentă şi doi militari pe care viaţa i-a provocat la o luptă teribilă cu afecţiuni care, în ciuda gravităţii, nu i-au îngenunchiat şi i-au făcut să spere în şansa lor şi în sprijinul celor din jur. Oamenii sunt cei care le pot da o şansă reală la viaţă, spijinindu-i financiar pentru a putea avea acces la tratamentele costisitoare de care pot beneficia, din păcate, doar în străinătate.

Antonia Gal are 8 ani şi din 2015 se luptă cu cancerul. La vârsta de 4 ani a fost diagnosticată cu un neuroblastom pe glandele suprarenale, cu grad ridicat de malignitate. Şanse reale de recuperare are în străinătate, dar costurile percepute de o clinică din Italia, specializată pe astfel de tratamente, depăşesc 50.000 de euro. A început deja tratamentul la "San Matteo" din Pavia, unde a fost supusă unei prime părţi a tratamentului, graţie ajutorului primit din partea oamenilor de bine. Pentru a putea continua, mai are nevoie de circa 20.000 de euro. Cei care vor să o ajute pot dona bani în contul deschis pe numele tatălui, Gal Ciprian Isidor, la Banca Transilvania: RO20BTRL01301201M76857XX (lei).

Plt. adj. Viorel Dima are 43 de ani şi este pompier al ISU Brăila. În septembrie 2018, militarul, tatăl unei fetiţe de 13 ani, a fost diagnosticat cu cancer esofagian cu metastaze la ficat. Şansa lui, un tratament avansat cu citostatice la spitalul "St. Josef Krankenhaus" din Viena. Costurile unei cure de tratament cu cistostatice sunt între 6.000 şi 8.000 de euro. Numai prima parte a terapiei prevede parcurgerea a patru şedinţe, ceea ce presupune un efort financiar cuprins între 24.000 şi 32.000 de euro. O parte a sumei necesare a fost deja strânsă prin eforturile colegilor pompierului, ceea ce i-a permis lui Viorel Dima să se interneze la Viena pentru începerea tratamentului. Pentru a ajunge să fie operat, are nevoie în continuare de bani, care pot fi donaţi într-unul din conturile deschise pe numele soţiei sale, Loredana Adriana Dima, la BRD: RO26BRDE090SV54344450900 (lei), RO22BRDE090SV54344530900 (euro).

Ana-Maria Tudor are 18 ani şi este elevă la Colegiul Naţional "Mihail Kogălniceanu" din Galaţi. Operată în Elveţia de o formă foarte gravă de scolioză, care ameninţa să o ucidă în timp, Ana-Maria a învins malformaţia, dar mai are mult de recuperat, în condiţiile în care resursele financiare ale familei ei sunt secătuite. Un set de investigaţii (CT, RMN, radiografii) menite să îi monitorizeze evoluţia post-operatorie, dar şi consultaţiile pe care trebuie să le facă la Bucureşti costă în jur de 3.500 de lei. La acestea se vor adăuga şedinţele de kinetoterapie, necesare recuperării.  Cei care vor să o ajute pe Ana să termine învingătoare cursa în lupta cu o boală care i-a marcat întreaga copilărie şi adolescenţă o pot face donând bani într-unul din conturile deschise pe numele Ana-Maria Tudor, la Banca Transilvania: RO26BTRLRONCRT0313454301 (lei), RO73BTRLEURCRT0313454301 (euro).

Caporalul Marcel Roşu este cercetaş în cadrul Batalionului 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei" Galaţi. Anul trecut a fost diagnosticat cu o afecţiune la sistemul nervos al coloanei vertebrale. În urma luptei cu boala şi cu ajutorul medicilor, militarul a câştigat, dar nu fără urmări, rămânând cu o incapacitate locomotorie de la brâu în jos. Din investigaţiile medicale efectuate până în acest moment, reiese că recuperarea este posibilă, în schimb acest lucru este condiţionat de un tratament medical complex şi nenumărate şedinţe de fizioterapie, lucruri care presupun un efort financiar peste puterile familiei sale. Cei care doresc să-l ajute pe Marcel să poate merge din nou o pot face în contul deschis pe numele Marcel Roşu la Raiffeisen Bank: RO15RZBR0000060016838935 (lei).

Citit 6392 ori Ultima modificare Joi, 28 Februarie 2019 11:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.