Să-l scoatem pe Vlăduţ din capcana autismului

Să-l scoatem pe Vlăduţ din capcana autismului
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Vlăduţ este un băieţel din Galaţi, care, în luna mai, va împlini cinci anişori. De doi ani, viaţa lui are un curs diferit faţă de cea a altor copii, universul lui fiind limitat de o boală care afectează tot mai mulţi micuţi. Vlăduţ a fost diagnosticat, imediat după ce a împlinit trei ani, cu autism atipic, hiperkinetism şi retard psihic uşor, după ce părinţii au observat că micuţul nu mai vorbea deloc, se învârtea în cerc, plângea sau râdea în hohote nefireşti, învârtea în neştire roţile maşinuţelor, iar în parc se dădea cu orele doar în leagăn.

După ce au primit teribilul diagnostic, părinţii l-au inclus, la recomandarea medicilor, într-o serie de terapii menite să îl scoată din capcana bolii care îi limitează viaţa: terapia ABA, logopedie, înot, kinetoterapie şi, de curand, terapia 3C. Alături de acestea, a apărut ca necesară şi o intervenţie chirurgicală, care se poate face în Austria, şi pentru care Vlăduţ a fost programat pe 21 aprilie, anul acesta. Costurile operaţiei ajung la 10.000 de euro, iar copilul, prin părinţii săi, are nevoie de fiecare bănuţ care îl poate ajuta.

Alergare, donaţii şi tombolă

Un sprijin poate veni duminică, 14 aprilie, din partea tututor gălăţenilor iubitori de mişcare, dacă vor da curs invitaţiei lansate de Cristian Onofrei, jandarmul dedicat susţinerii cauzelor umanitare. Începând cu orele 10,00, iubitorii de mişcare sunt aşteptaţi în Grădina Publică pentru a fi alături de Vlăduţ şi familia lui şi pentru a dona bănuţi necesari recuperării băieţelului. Organizatorul evenimentului anunţă o limitare a numărului de ture pe care le vor parcurge alergătorii, la şase, pentru că numeroşi oameni cu suflet şi posibilităţi au făcut posibilă organizarea unei tombole la care participanţii se vor putea înscrie şi câştiga premii foarte atrăgătoare: abonamente la o sală de sport, vouchere la saloane de înfrumuseţare, articole sportive, vouchere oferite de un lanţ farmaceutic sau obiecte electrocasnice.

Citit 6155 ori Ultima modificare Vineri, 12 Aprilie 2019 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.