Elena a primit 60.000 de euro de la gălăţenii cu suflet mare

Elena a primit 60.000 de euro de la gălăţenii cu suflet mare
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

Graţie mobilizării societăţii civile, implicării oamenilor inimoşi, care nu au rămas indiferenţi la suferinţa unei tinere de 24 de ani, care vrea cu price preţ să trăiască, s-a reuşit ceea ce părea un vis imposibil. Elena Orac, gălăţeanca bolnavă de scleroza multiplă şi care este dispusă să se supună unui tratament experimental, a primit, din donaţii, 60.000 de euro, o sumă imensă pentru ea, care o va ajuta să facă un transplant la o clinică din Rusia, singura din lume care dă o şansă oamenilor ce suferă de această maladie. 

Elena Orac are "undă verde" să se trateze de o boală de până nu demult era considerată incurabilă. 60.000 de euro, preţul pe care trebuie să îl plătească la "Pirogov Hospital A.A. Maximov Clinic" din Moscova, singurul centru din lume unde se implementează o terapie revoluţionară cu celule stem, sunt acum în mâinile ei. Un vis care la jumătatea lunii octombrie, când s-a hotărât să recurgă la acest tratament şi să-şi facă public necazul, părea imposibil de atins în câteva luni, în condiţiile în care ea şi soţul ei, Adrian, nu aveau venituri lunare mai mari de 4.000 de lei. Şi totuşi, s-a întâmplat. Elena a impresionat cu povestea ei, cu boala cu care se luptă de la 19 ani şi nu în ultimul rând, cu curajul de a încerca singura soluţie care i-ar putea salva viaţa. Gălăţenii de bine, şi nu numai, au sărit să o sprijine, mobilizându-se la foc automat ca să pună ban pe ban. Numeroase evenimente - alergarea caritabilă din Grădina Publică, organizată de jandarmul gălăţean Cristian Onofrei, serata organizată de coregraful Virgil Tăbuş şi fotograful George Nica la Restaurantul "Diamond", evenimentele găzduite de Piscina Piticot şi Şcoala Gimnazială nr. 1, licitaţiile organizate în mediul online menite să strângă bani pentru Elena, toate au contribuit la îndeplinirea visului tinerei. La acestea s-au adăugat donaţiile, în conturile bancare, precum şi cele online, numai cele de pe pagina special creată pe Facebook pentru acest scop însumând peste 70.000 de lei. 

Sponsorizări de 20.000 de euro 

O parte importantă a sumei de care Elena are nevoie provine din sponsorizări de la 32 de companii şi firme care au acceptat să-i doneze bani ca să-şi recâştige sănătetea. Este vorba de circa 20.000 de euro, viraţi de contul tinerei de reprezentanţii mediului de afaceri, sesibilizaţi de povestea tinerei şi care i-au dat, din mai multul sau mai puţinul lor, o şansă la viaţă. Acest lucru a fost posibil graţie Asociaţiei "Danube Media Center", a jurnaliştilor de la "Viaţa liberă", care s-a pus la dispoziţie pentru a intermedia, contractual, tranzacţiile financiare între sponsori şi Elena, în condiţiile în care ea, ca persoană fizică, nu ar fi putut beneficia de donaţii pe această cale. "Le mulţumesc tuturor! Nu credeam că voi strânge aceşti bani atât de repede şi asta m-a costat un pic, în sensul că nu am vrut să fac programarea la clinică atunci, din octombrie, când mi-au spus că mă aşteaptă în februarie, pentru că nu credeam că voi reuşi ca în câteva luni să am banii. Am vrut să fac programarea când voi fi sigură, iar înainte de Crăciun am aflat că programările au ajuns deja până în iunie, pentru că acolo vin pacienţi din toată lumea. Aşa că am fost nevoită să amân până în iunie intervenţia. Până voi ajunge la Moscova, încerc să mă menţin cu terapii alternative, uşoare, care să nu îmi înrăutăţească starea. Acum nu mai pot relua tratamentul medicamentos, pentru a putea fi pregătită de operaţie. Cei de la Art Therapy mă ajută foarte mult cu masaje, care îmi fac bine, şi îmi menţin o stare de relaxare şi echilibru. Starea psihică este foarte importantă", ne-a spus Elena Orac.

Citit 12935 ori Ultima modificare Joi, 06 Februarie 2020 01:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.