Mobilizare pentru viaţa unui băieţel de 5 ani

Mobilizare pentru viaţa unui băieţel de 5 ani
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Este vorba despre Bogdănel Popa, un băieţel care, în aceste zile, nu se poate alătura, din păcate, colegilor lui de grădiniţă. Micuţul se confruntă cu mari probleme de sănătate şi acum prioritatea lui şi a părinţilor este să parcurgă un tratament chinuitor, de care depinde viaţa lui. În urmă cu doi ani, copilul a fost diagnosticat cu hepatoblastom recurent şi a trecut deja prin trei operaţii de extirpare a tumorii și a metastazelor. A făcut 13 şedinţe de chimioterapie numai în 2018, iar în 2019 a parcurs un protocol de remedii alternative şi naturiste. Anul acesta este supus din nou la peste zece şedinţe de chimioterapie, dar analizele la sânge nu se normalizează, iar medicii nu ştiu la ce să se aştepte în privinţa evoluţiei bolii. Incertitudinea îi macină şi pe părinţii băieţelului, îngrijoraţi pentru pruncul care se luptă, la această vârstă, cu o boală atât de cruntă. Mai mult, la aceasta se adaugă şi grija banilor necesari tratamentului. Până în octombrie, vor trebui să achite 15.000 de euro, sumă mult prea mare pentru posibilităţile lor. De aceea, ajutorul public este esenţial pentru sprijinirea lui Bogdănel şi pentru a mai uşura, într-o oarecare măsură, drama prin care trece familia Popa.

Alergare în Grădina Publică

Pentru Bogdănel Popa s-au mobilizat deja, în urma apelurilor făcute în spaţiul public şi pe reţelele de socializare, numeroşi oameni, chiar copii de grădiniţă donând bănuţi pentru a-l ajuta pe băieţel. O sumă mai consistentă se speră să se adune în urma unui eveniment public, organizat sâmbătă, 26 septembrie, de jandarmul Cristian Onofrei, în Grădina Publică. În intervalul 8,00 - 9,30, gălăţenii amatori de mişcare şi fapte bune sunt invitaţi să se alăture cauzei copilului antrenat mult prea devreme într-o luptă nedreaptă. Zece ture de Grădină şi orice sumă donată în urna special amenajată, care mai apoi va fi donată familiei, sunt gesturile prin care ne putem arăta solidaritatea faţă de acest băieţel curajos.

Cei care totuşi nu vor putea ajunge la evenimentul caritabil, au posibilitatea donaţiei prin virament bancar, în contul deschis la ING pe numele mamei, Popa Sorina Mihaela: RO02INGB0000999907943914 (LEI). Orice sprijin contează!

Citit 17645 ori Ultima modificare Sâmbătă, 26 Septembrie 2020 01:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.