Singurul liceu românesc din Comrat are NEVOIE de centrală

Singurul liceu românesc din Comrat are NEVOIE de centrală
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Apelul la solidaritate al sigurului liceu cu predare în limba română din Comrat (regiunea autonomă găgăuză a Republicii Moldova) a ajuns şi la Galaţi. Membrii Platformei Unioniste „Acţiunea 2012” şi-au propus să colecteze donaţii pentru liceul românesc „Mihai Eminescu”, care are nevoie de încălzire termică pe perioada iernii.

„Campania de strângere de fonduri pentru înlocuirea sistemului învechit de încălzire a demarat pe 31 august, cu prilejul Zilei Limbii Române. În sezonul rece, cei 200 de elevi ai liceului studiază în condiţii greu de imaginat. Acum câteva zile ne-am întors de la Comrat, unde am discutat cu directoarea Svetlana Stoinov, care ne-a spus că lucrările pentru montarea centralei s-au blocat, din cauza lipsei de bani. "Acţiunea 2012" a lansat un apel de solidaritate la nivel naţional, în speranţa că vom reuşi să-i ajutăm pe elevii români din Comrat. Suma de care au nevoie pentru montarea unei centrale este de peste 7.000 de euro”, ne-a declarat Laurenţiu Vasile, coordonator „Acţiunea 2012”, filiala Galaţi.

În aceeaşi vizită, membrii "Acţiunea 2012" au oferit un cadou bibliotecii Liceului „Mihai Eminescu”. „În campania „Carte pentru Basarabia”, am dus la Comrat 200 de cărţi. Mai colectăm cărţi, iar în timpul apropiat vrem să donăm un număr mai mare de volume”, a completat Laurenţiu Vasile.

Reprezentanţii Platformei Unioniste anunţă că toţi cei care vor să doneze bani pentru finalizarea lucrărilor o pot face prin transfer bancar în contul Platformei Unioniste "Acţiunea 2012", afişat pe site-ul acţiunea2012.ro, cu menţiunea „Donaţie pentru liceul românesc din Comrat”. De asemenea, pot fi donate cărţi la sediul "Acţiunea 2012", filiala Galaţi (str. Gării. nr. 28).

Citit 2777 ori Ultima modificare Duminică, 06 Decembrie 2015 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.