Gălăţenii, invitaţi să alerge pentru un caz umanitar

Gălăţenii, invitaţi să alerge pentru un caz umanitar
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 22 octombrie, de la ora 9,00, în Grădina Publică Galaţi, gălăţenii sunt invitaţi să alerge pentru un caz umanitar. 

Mai exact, pentru Artiom Bujeniţă, în vârstă de numai 4 anişori, care a fost diagnosticat cu surditate neurosenzorială bilaterală în formă severă. 

Problemele au început la 3 ani când Artiom nu reacţiona atunci când era strigat şi nici nu vorbea. Abia după investigaţii mai amănunţite i s-a putut stabili diagnosticul. Acum Artiom are nevoie de un implant cohlear care este evaluat undeva la 25.000 euro. 

Din fericire o parte din bani s-au strâns din diferite donaţii, însă mai este nevoie de cel puţin jumătate din sumă. Operaţia lui Artiom este programată la sfârşitul lui octombrie. 

Astfel, duminică se va alerga în limita a zece ture, fiecare fiind liber să alerge atât cât poate în funcţie de pregătirea fizică. Va exista şi un punct de revitalizare cu apă, fructe şi batoane energizante. Încălzirea de dinaintea alergării va fi asigurată de un antrenor personal profesionist. La final se vor înmâna diplome tuturor participanţilor la eveniment.

Organizatorul acestei iniţiative este Cristian Onofrei, cunoscut pentru evenimentele sportive cu scop caritabil pe care le-a mai organizat de-a lungul anilor. 

Citit 7696 ori Ultima modificare Vineri, 20 Octombrie 2017 19:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.