Cod roşu de aglomeraţie în traficul gălăţean | FOTO
Foto: Iulia Kelt

Cod roşu de aglomeraţie în traficul gălăţean | FOTO
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

Nervii gălăţenilor au fost puşi, vineri, 14 septembrie 2018, la grea încercare. Şi asta pentru că atât şoferii, cât şi pietonii au avut de suferit din cauza aglomeraţiei din trafic. Pentru că circulaţia pe bulevardul Marii Uniri (Faleza Superioară) a fost închisă, de vineri de la ora 9,00, pe tronsonul cuprins între Elice şi Parcul "Viva", din cauza Salonului auto, toate autoturismele au fost nevoite să circule pe strada Brăilei şi pe strada Domnească.

Pe lângă închiderea circulaţiei de pe Faleză, multe alte străzi din oraş sunt, de asemenea, blocate. Spre exemplu, circulaţia autovehiculelor pe strada Giuseppe Garibaldi, în intersecţia dintre străzile Roşiori, Giuseppe Garibaldi, Armata Poporului şi Ovidiu, este închisă total încă din 30 iulie. Mai mult decât atât, o mare parte a străzii Basarabiei, unde lucrările sunt în toi, este închisă circulaţiei. Nu trebuie să uităm nici de la restricţiile de trafic de la ieşirea din oraş. La toate acestea se adaugă, cel puţin în Micro 19 şi în centrul oraşului, semafoarele plasate la mică distanţă unul de celălalt.

În aceste condiţii, când o mare parte din oraş este în şantier, în oraş sunt organizate şi două evenimente majore: Salonul auto şi Street Food. Aşadar, cine are treabă prin oraş fie se înarmează cu multă răbdare, fie o ia la pas. Nici ca pieton nu îţi e însă prea uşor, pentru că, dacă nu ai semafor, nervii îţi vor fi greu puşi la încercare la trecerile de pietoni.

Dar, revenind la traficul maşinilor, trebuie să vă spunem că situaţia nu va fi prea roz nici în weekend, restricţiile de trafic, cel puţin cele de pe Faleză, fiind valabile până duminică, la ora 24,00.

Cunoscând datele problemei, atunci când plecaţi de acasă luaţi-vă o marjă de timp astfel încât să nu întârziaţi. Pentru a vă face un calcul, nu de alta, dar să ştiţi cu cât timp înainte trebuie să plecaţi de acasă, vă putem spune, din experienţă, că din Micro 19 şi până în centrul oraşului aveţi nevoie de cel puţin 35-40 de minute, maşinile fiind în coloană de la Potcoava de Aur până la Tribunal. Şi asta nu la o oră de vârf!

Citit 13500 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2018 19:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.