Viniete pentru provinciali

Viniete pentru provinciali

Monica Zanet
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
2 comentarii

Gabriela Firea a precizat, miercuri, 14 august 2019, că amenzile pentru cei care vor circula fără vinietă în Bucureşti, în zonele restricţionate, vor fi cuprinse între 1.500 şi 2.000 de lei. „Circulaţia autovehiculelor în zonele restricţionate, fără achiziţionarea vinietei, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.500 la 2.000 lei. Sumele provenite din încasarea vinietelor Oxigen Tip B şi Tip C se fac venit la bugetul Municipiului Bucureşti şi vor fi folosite cu prioritate pentru lucrări, investiţii şi proiecte din domeniul protecţiei mediului şi al mobilităţii urbane”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

Explicaţia vine după ce primarul general a anunţat un proiect prin care, de la 1 ianuarie 2020, maşinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în Capitală doar după plata unei viniete. Maşinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei. "Autoturismele care nu sunt înmatriculate în Bucureşti şi zona metropolitană, adică judeţul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că şi-au achiziţionat o vinietă pe Bucureşti, Oxigen B unde B vine de la Bucureşti, care va costa pentru o zi 10 lei, iar pentru un an 1.900 de lei. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la maşini înmatriculate în celelalte judeţe şi în alte ţări, inclusiv Bulgaria", a spus Gabriela Firea.

Citit 3609 ori Ultima modificare Joi, 15 August 2019 19:25

2 comentarii

 • postat de r.d. Joi, 15 August 2019 12:22 89.136.231.*** Link la comentariu
  1
  6

  Ce vrea sa faca Gabriela Firea e o prostie si un abuz fantastic. Daca se pune taxa acele autorurisme nu mai polueaza sau cum? Nu mai scot fum sau ce? Este incredibil unde am ajuns. Mai bine sa faca parcari, centuri ocolitoare, autostrazi, drumuri , pasaje , poduri si traficul ar fi mai bun si toata lumea ar castiga. Daca omul prospera si are masina sau alte bunuri voi faceti la comunistii si i le luati de invidie sau ca are prea mult? Munciti si voi si aveti si lasati furturile si taxele. Ocupativa de investitii si de fabrici care genereaza bani si nu mai traiti pe spinarea celor care muncesc prin taxe si impozite. Realizati export si asa vin banii. Produceti bunuri si o sa vina si bunastarea.
  O tara care importa mai mult decat exporta nu o sa aiba bani. Produceti ca sa consumati. Nu consumati mai mult decat produceti.

  Raportează
 • postat de IC Joi, 15 August 2019 05:13 5.13.139.*** Link la comentariu
  0
  4

  Trafic infernal si poluare exista in toate localitatile din Romania , problema generata de numarul mare de autovehicole ,mai noi sau mai vechi dar si de lipsa unei infrastructuri corespunzatoare ,una este sa traversezi o localitate in 20 de minute si alta este sa o traversezi in doua ore ,una este sa gasesti un loc de parcare(cu sau fara plata ) in cateva minute si alta este sa te invarti ore bune pana-l gasesti ,daca-l gasesti .Pentru localitatie mari ,inclusiv Bucurestiul , una sau doua centuri inelare ar rezolva problema traficului si implicit a poluarii , mergi pe centura pana la racordul corespunzator zonei unde vrei sa ajungi si intri in localitate numai pe distanta dintre centura si acea zona (pe raza ) asa am circulat in vest ,in orase chiar cu putin peste 100000 locuitori ( lucru irealizabil la Galati cu acea centura preconizata pe la mama dracului ).Trecand la subiectul stirii si dorinta Dnei Firea ( de ce o fi bagat si Jud Ilfov in ciorba ,pe motiv de Pandele? ) cred ca replica normala a CL-urilor din "provincie" ar fi instituirea de taxa ,la trecerea prin localitati ,pentru bucuresteni si ilfoveni ,autonomia locala este pentru toti.... iar banii scosi din buzunarele bucurestenilor si ilfovenilor lui Firea & Pandele ar fi mult mai multi . Vreau sa fiu bine inteles ,exista si in alte tari din UE restrictii ( nu taxe ) de circulatie in centrele localitatilor ,in general istorice si turistice , dar in acele zone nu sunt institutii de intere public-administrativ , societati comerciale etc .Hai Romania , pana acum te-ai chinuit sa treci de la "socialismul victorios"la capitalismul "salbatic " , cum zic unii , s-ar parea ca sucesul va fi cu trecerea direct in evul mediu .... numai atunci se percepeabir la poarta localitatilor ........Ce mai miroase a campanie electorala pentru un noi mandate , de primar general si de Voluntari .... ca intotdeauna naivii vor pune botul ..( Da , pentru noi e bine ,nu ne mai impiedicam de "provinciali " ,Gabita sa traiasca....)

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.