Evaluaţi acest articol
(14 voturi)
5 comentarii

Mai puțin de o sută de mii de euro, atât oferă Consiliul Județean Galați, în calitate de autoritate contractantă pentru servicii de proiectare cu fazele studiu de fezabilitate şi proiect tehnic pentru obiectivul “Extindere pe verticală cu un nivel și heliport – parcare supraetajată” de la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sfântul Apostol Andrei”.
Lucrările de proiectare vor include studii de teren şi alte studii specifice, documentaţii suport pentru obţinerea de avize, acorduri şi autorizaţii, verificare tehnică de calitate a proiectului şi a detaliilor de execuţie, precum și asistenţă tehnică din partea proiectantului, în valoare totală estimată de 460.000 de lei, conform informațiilor din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).
Având în vedere solicitările de locuri de parcare venite atât din partea personalului medical, dar şi din partea pacienţilor, a însoţitorilor acestora, cât şi a riveranilor, este oportună extinderea cu un etaj a clădirii existente şi mărirea astfel cu aproximativ 150 de locuri de parcare. Oportunitatea construirii unui heliport este determinată de rezolvarea cazurilor pacienţilor aflaţi în stare gravă care vor putea fi aduşi de urgenţă la spital cu elicopterul în orice oră din zi şi din noapte - în cazurile grave timpul poate face diferenţa între viaţă şi moarte. De asemenea, pentru transferul cât mai rapid al pacienţilor la Unitatea de Primiri Urgenţe heliportul va fi dotat cu lift exterior, se mai arată în anunțul Consiliului Județean Galați.
Criteriul de atribuire al acestei proceduri simplificate este ”cel mai bun raport calitate-preț”, iar data limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 21 iulie 2020.

Citit 2432 ori Ultima modificare Vineri, 17 Iulie 2020 01:07

5 comentarii

 • postat de Cineva Marți, 07 Iulie 2020 17:05 109.103.136.*** Link la comentariu
  4
  16

  Exista un studiu de impact privind poluarea sonora in zona ?
  Toate masinile SMURD, politie, ambulanta, pompieri folosesc pentru urgente in acea zona echipamentele din dotare ,
  mai ramane si zgomotul de la elicopter.
  Mai conteaza cetatenii din zona ?
  De ce nu fac heliport pe stadionul Dunarea ?
  Decidentii politici ( politruci ) ar accepta la 100-200 de metri de locuinta lor un heliport ?

  Raportează
 • postat de Georgiana Marți, 07 Iulie 2020 12:00 213.218.53.*** Link la comentariu
  2
  15

  Decat ar arunca atatia bani pe N studii, mai bine ar rezolva problema virusilor si bacteriilor existente in blocurile operatorii si pe aparatura utilizata in timpul operatiilor.
  Ca mai putin ma intereseaza si nici nu mai conteaza ca transferi in alta parte un pacient infectat in acest spital, care dupa o vreme moare in alta parte din cauza virusilor intraspitalicesti.
  Rezolvati intai aceste probleme, de baza, apoi visati avioane si elicoptere.

  Raportează
 • postat de Alex Marți, 07 Iulie 2020 09:43 5.2.205.*** Link la comentariu
  12
  11

  Da, da sa parcheze personalul spitalului. Si fraierii sa se descurce.....

  Raportează
 • postat de Florin Marți, 07 Iulie 2020 08:09 5.13.163.*** Link la comentariu
  1
  25

  Cu ocazia asta poate dispar si jegurile de asa zisele garaje de peste gardul de pe latura de vest a spitalului si se reamenajeaza si parcarea adiacenta de langa punct termic SC 32 si blocul B1. Pe durata constructiei noua parcare sigur va fi inchisa, ca doar nu se va lucra cu masini parcate mai ales la etaj.

  Raportează
 • postat de Marius Marți, 07 Iulie 2020 07:22 89.136.4.*** Link la comentariu
  4
  17

  Studiul ar trebui sa fie doar pentru Heliport, daca este sa ne luam dupa declaratiile lui Fotea care se lauda ca acel etaj a fost prevazut de prima data in proiect.
  Dar dupa numele proiectului, se pare ca se mai plateste odata proiectarea acelui etaj.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.