Majorarea impozitului auto a fost huiduită din nou
Foto: Marian Calestru

Majorarea impozitului auto a fost huiduită din nou
Evaluaţi acest articol
(45 voturi)

Un protest cu repetiție a avut loc duminică, 17 ianuarie 2021, după orele prânzului, în ger, la Galați. Organizați pe Facebook sub sloganul ”Nu suntem iobagi pe tarlaua lui Pucheanu”, circa 150 de gălățeni s-au adunat din nou pentru a-și manifesta public dezaprobarea cu privire la majorarea unor impozite locale cu începere de la 1 ianuarie 2021.

Plasați de această dată în fața sediului Instituției Prefectului, în zona Monumentului Eroilor Revoluției, protestatarii, echipați cu mijloace acustice, au scandat ”Demisia”, ”Jos Pucheanu” și au huiduit copios hotărârea adoptată anul trecut, în decembrie, la nivelul Consiliului Local. De altfel, ca măsură de precauție, traficul rutier a fost blocat de poliție pe strada Domnească, de la intersecția cu Bulevardul Brăilei și până în strada Gării, cu excepția traseelor de troleibuz. Manifestarea a durat circa 75 de minute, sub supravegherea polițiștilor și jandarmilor și s-a încheiat la circa -6 grade Celsius. Totuși, ulterior, câțiva dintre participanții la protest au mutat vuvuzelele sub geamurile Blocului Miorița, situat la intersecția străzilor Domnească și Gării.

Reamintim că scânteia revoltei a fost aprinsă de faptul că, în municipiul Galați, începând cu acest an impozitul asupra mijloacelor de transport cu tracţiune mecanică cu masa egală sau mai mică de 12 tone a cunoscut o majorare masivă de peste 55 la sută față de nivelul din 2020. Consilierii locali PNL au transmis către Registratura Generală a Primăriei o adresă în care precizează că respectiva hotărâre de Consiliu Local a fost adoptată cu încălcarea legii, motiv pentru care se impune revocarea ei, înştiințând, concomitent, şi Instituţia Prefectului.

CITEȘTE ȘI: Majorarea impozitului pe autoturisme i-a scos pe gălăţeni în stradă. ”Mai tăiaţi şi de la voi înainte de a lua şi pielea de pe noi!” (FOTO)

Citit 4871 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2021 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.