Curse auto, măsluite cu magnetul

Curse auto, măsluite cu magnetul
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mai mulți șoferi au fost depistați în trafic de polițiștii rutieri circulând la volanul mașinilor de serviciu cu modificări ale felului în care funcționau echipamentele de înregistrare. O astfel de neregulă a fost depistată în cazul unui șofer angajat la o societate comercială. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, aflat la volanul unei autoutilitare de transport marfă, a fost oprit pe DN 26. Verificarea autovehiculului s-a soldat cu o amendă usturătoare pentru conducătorul auto.

"Polițiștii au constatat că, pe impulsorul cutiei de viteze, era montat un dispozitiv ilegal, respectiv magnet, acesta intervenind asupra aparatului tahograf și provocând alterarea datelor și informațiilor existente în raportul imprimat, pentru ziua în curs. Ca urmare, conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cu amendă în valoare de 10.000 de lei pentru săvârșirea faptei prevăzute de art. 8 din Ordonanța 37/2007", a precizat cms. șef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galați.

Pentru aceeași faptă a fost sancționat și un bărbat, de 35 de ani, din comuna Pechea, identificat de polițiștii Biroului Rutier Galați la volanul unui TIR, circulând pe strada Alexandru Moruzzi, din municipiul Galați. Polițiștii i-au aplicat conducătorului auto o amendă contravențională în valoare de 9.000 de lei și avertizează că astfel de controale vor fi frecvente în traficul gălățean până pe data de 14 februarie.

Citit 1120 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Februarie 2021 17:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.