Au fost finalizate modernizările de pe DJ 242

Au fost finalizate modernizările de pe DJ 242
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Luni, 19 aprilie, la sediul Consiliului Județean (CJ) Galați, a fost marcată, printr-o conferință de presă, închiderea proiectului de reabilitare și modernizare a infrastructurii de transport regional de pe DJ 242. Cu o valoare totală de circa 74,76 milioane lei, această investiție a avut în vedere creșterea gradului de accesibilitate a orașului Târgu Bujor și a comunelor Fârțănești, Foltești, Măstăcani și Vârlezi, situate în proximitatea drumului european E 581 și a drumului european E 87.

În cadrul proiectului au fost modernizați 30,7 kilometri de drum județean (pe ruta Vârlezi - Târgu Bujor - Umbrărești - Viile - Fârțănești - Foltești), lucrările incluzând, printre altele, terasamente, 3,56 kilometri de pistă de biciclete, 26,2 kilometri de trotuare pietonale, opt stații de autobuz, sute de poduri, podețe și indicatoare rutiere, 23 de treceri de pietoni semnalizate, precum și zece stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

Beneficiari direcți ai investiției sunt cei peste 23.000 de oameni ce locuiesc în localitățile tranzitate, în timp ce în categoria beneficiarilor indirecți îi putem include pe cei peste 900 de operatori economici din cele cinci UAT-uri partenere în proiect, în condițiile reducerii traficului și poluării pe DN 24D și pe DN 26, inclusiv spre Republica Moldova, prin vămile Giurgiulești și Oancea.

Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a ținut să menționeze faptul că acest proiect a fost dus la bun sfârșit după aproape cinci ani, dintre care doar doi au fost efectiv alocați pentru realizarea lucrărilor, ceilalți trei ani de dinainte fiind dedicați procedurilor. "Au fost și sincope și viduri legislative ce au trebuit depășite, dar am reușit să ducem la bun sfârșit această modernizare. Era absolut necesară, pentru că timp de 35-40 de ani pe acest drum județean au fost executate doar lucrări de întreținere", a precizat Costel Fotea, în cadrul aceleiași conferințe de presă.

Citit 1605 ori Ultima modificare Marți, 20 Aprilie 2021 19:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.