Pregătiri pentru drumul expres Brăila - Măcin

Pregătiri pentru drumul expres Brăila - Măcin
Evaluaţi acest articol
(26 voturi)

E-Distribuţie Dobrogea, operator de distribuţie a energiei electrice din grupul Enel, va începe săptămâna aceasta lucrările de relocare a reţelelor de medie tensiune din zona Smârdan - Măcin, pentru a permite realizarea unui drum naţional proiectat pentru accesul la noul pod suspendat peste Dunăre în zona Brăila.

Conform unui comunicat al companiei, remis, miercuri, Agerpres, lucrările vor fi finalizate până în primăvara anului viitor. Traseul pentru reţeaua de medie tensiune a fost reproiectat pentru a facilita construirea noului drum de acces de pe malul dobrogean către noul pod suspendat peste Dunăre, ce va fluidiza traficul dinspre Brăila spre Măcin.

Proiectul constă într-o supratraversare (construirea rețelei peste noul drum naţional) şi două relocări ale liniei de medie tensiune existente, urmând să fie postaţi 19 stâlpi de medie tensiune, doi stâlpi de înaltă tensiune, cu un traseu în lungime de 3,5 kilometri de reţea de medie tensiune.

În plus, tot în Dobrogea, E-Distribuţie are planificate, în 2021, investiţii de 176 milioane de lei, pentru modernizarea şi digitalizarea reţelelor electrice, inclusiv prin instalarea de contoare inteligente.

Citit 14049 ori Ultima modificare Luni, 08 Noiembrie 2021 00:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.