SCANDAL mare pe MAŞINA PREFERATĂ a gălăţeanului

SCANDAL mare pe MAŞINA PREFERATĂ a gălăţeanului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

De ani buni, maşina preferată a gălăţeanului e Volkswagenul Golf vechi. E, de departe, cea mai înmatriculată marcă. Şi n-o spun agenţii de vânzări de la vreun parc auto, ci o demonstrează statisticile Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV). Spre exemplu, în luna august a acestui an, s-au înmatriculat în judeţul nostru 580 de autoturisme noi şi second-hand, iar un sfert dintre ele fuseseră produse sub marca Volkswagen. Dintre aceste 143 de maşini nemţeşti, doar două s-au înscris în trafic de noi. Celelalte erau uzate, produse din 1998 încoace. Nu e o excepţie, ci o regulă neîncălcată. Lună de lună, cele mai multe vehicule înmatriculate în Galaţi sunt Volkswagen.

Ce se întâmplă acum cu proprietarii gălăţeni de Volkswagen şi cu cei care vor să-şi cumpere o astfel de maşină, în condiţiile scandalului internaţional în care este implicat producătorul care a declarat că autoturismele sale poluează mai puţin decât o fac de fapt?

Iată ce spune Registrul Auto Român."Până în acest moment, grupul Volkswagen a recunoscut deficienţe doar pentru autovehiculele Euro 5, care sunt echipate cu motoare diesel din familia EA 189. Menţionăm că se pot achiziţiona în continuare astfel de vehicule numai dacă sunt deja înmatriculate şi implicit utilizate (adică achiziţionare second-hand). Posesorii maşinilor aflate deja în circulaţie în orice stat membru al Uniunii Europene nu sunt afectaţi. Începând cu data de 1 septembrie 2015, autovehiculele noi din categoria celor mai sus menţionate nu mai pot fi comercializate. Un caz special îl reprezintă vehiculele noi Euro 5, care fac parte din sfârşitul de serie (aflate în stocul dealerilor grupului Volkswagen), respectiv, 300 de autovehicule. Pentru aceste autovehicule, până la remedierea neconformităţii de către reprezentantul autorizat, Registrul Auto Român nu poate emite cărţi de identitate. Deţinătorii de autovehicule aparţinând constructorilor din grupul Volkswagen nu au şi nu vor avea de suferit nici tehnic şi nici financiar ca urmare a situaţiei create”.

Cel puţin pe piaţa internă, preţurile autoturismelor Volkswagen noi nu au scăzut semnificativ în urma scandalului iscat.

Citit 5515 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2016 02:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.