Prin RABLA se pot cumpăra şi maşini electrice. Până când vă mai puteţi ÎNSCRIE în program

Prin RABLA se pot cumpăra şi maşini electrice. Până când vă mai puteţi ÎNSCRIE în program
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Programul Rabla pe 2015 ia final la data de 30 octombrie, ceea ce înseamnă că gălăţenii mai au la dispoziţie doar câteva zile în care îşi mai pot lua o maşină nouă, în dauna celor vechi pe care le deţin. Unul dintre avantajele programului este că pot fi achiziţionate şi maşini electrice, pentru care statul român oferă eco-bonusuri.

Astfel, pentru o maşină care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcţionare mixt, statul oferă 750 de lei la achiziţionare, în timp ce pentru achiziţionarea unui autovehicul electric nou, subvenţia este de 2.500 de lei. Astfel, se încurajează trecerea la maşini care nu poluează mediul şi care nu consumă la fel de mult.

Principalii producători de maşini electrice din lume, conform unui top realizat de agenţia de ştiri Bloomberg, sunt în continuare cei de la Tesla care, însă, nu au şi cele mai ieftine vehicule. În Europa, preţul pentru un automobil fabricat de Tesla poate ajunge cu uşurinţă la 90.000 de euro.

RABLELE ABANDONATE ocupă parcările degeaba (FOTO)

Cea mai ieftină maşină electrică este o marcă italiană, Fiat 500e, care nu se vinde decât în Statele Unite ale Americii momentan. Preţul este de 23.000 de euro, de trei ori mai puţin decât modelul S de la Tesla. Are un motor de 111 cai putere şi o baterie care permite rularea maşinii pe o distanţă de 130 de kilometri.

Dintre maşinile electrice care se vând în Europa, BMW I3 şi Audi A3 sunt cele mai ieftine, preţul lor fiind în jurul sumei de 30.000 de euro. BMW I3 este extrem de asemănătoare la performanţe cu modelul Fiat 500e, singurele diferenţe fiind distanţa maximă de rulare (aproximativ 160 km) şi faptul că este construit în proporţie de 95 la sută din materiale reciclabile. În cazul automobilului Audi A3, nu aspectul a contat, ci fiabilitatea. Bateria se încarcă în doar două ore, însă distanţa de rulare este considerabil mai mică faţă de celelalte două modele prezentate (aproximativ 50 de kilometri).

Până în acest moment, mai puţin de 3.000 din numărul total de 5.000 de tichete Rabla destinate persoanelor juridice au fost alocate. În continuare, se menţine posibilitatea cumulării a maximum două eco-bonusuri, cu menţiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei şi unul din celelalte două categorii.

Cei interesaţi mai au la dispoziţie cinci zile pentru a depune dosarele de înscriere în program.

RABLELE ABANDONATE ocupă locuri de PARCARE, dar şi spaţii verzi

Citit 3002 ori Ultima modificare Vineri, 15 Ianuarie 2016 02:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.