Expirarea ITP-ului va atrage suspendarea înmatriculării

Expirarea ITP-ului va atrage suspendarea înmatriculării
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În clipa în care ne va expira ITP-ul, ni se va suspenda, automat, şi înmatricularea maşinii! Nu e un pericol care să ne pască chiar de mâine, dar cu care ne vom confrunta, dacă nu suntem atenţi, începând din 20 mai 2018! Atunci va începe să producă efecte proiectul de hotărâre de Guvern adoptat de Executiv în şedinţa de vinerea trecută şi care, până la închiderea ediţie, nu fusese încă publicat în Monitorul Oficial.

În textul proiectului e scris, negru pe alb: “Suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului intervine și la data expirării sau, după caz, a anulării inspecției tehnice periodice și încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodic”.

Proprietarul maşinii cu ITP expirat, deci cu înmatricularea suspendată, va risca două amenzi, între 2.610 lei şi 5.800 lei.

Citit 14306 ori Ultima modificare Luni, 21 August 2017 19:24

3 comentarii

 • postat de ...
  Duminică, 10 Septembrie 2017 01:16
  Si daca nu poti circula cu masina proprie vreo doua luni de exemplu, fiind plecat din tara sau lovit fiind de vreo boala care necesita internarea in spital exact inaintea expirarii ITP-ului,care e vina ta ca proprietar ca nu ai putut face inspectia periodica la timp???Cum te duci cu masina la o statie ITP???O iei in spinare?O ridici si o duci cu platforma?Numai legi tampite in Romania asta!
  0
  12
  Raportează
 • postat de Caţavencu
  Marți, 22 August 2017 10:58
  Guvernul ăsta cred că are zilele numărate..
  În loc să vină cu măsuri pentru evitarea importurilor de rable (în locul taxei de mediu, eliminate electoral pe repede înainte) sau cu măsuri pentru fluidizarea traficului (prin repararea drumurilor şi o selecţie mai bună a viitorilor conducători auto), ei vin cu aberaţii marca PSD!
  5
  15
  Raportează
 • postat de giovani
  Luni, 21 August 2017 19:39
  Bun asa. Si cum mergi cu masina la o noua inspectie daca e suspendata inmatricularea? Redbull?

  In curind cei cu buletinul expirat vor fi impuscati! Pe acceasi logica.

  Astia ori nu au ce face ori sunt timpiti! Dar cred ca altul e raspunsul ...
  1
  34
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.