Confirmare: Niciun spital gălățean pe lista PNRR

Confirmare: Niciun spital gălățean pe lista PNRR
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Miercuri după amiază, Ministerul Sănătății a publicat lista celor 42 de proiecte sanitare ce ar urma să beneficieze de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), apelul de infrastructură spitalicească. 

Este vorba despre o selecție preliminară, având în vedere că, dintre acestea doar 25 vor fi alese câștigătoare la final și vor obține finanțare prin PNRR, iar banii europeni au ca destinație construirea de noi spitale, dar și alte corpuri de spital, pavilioane sau secții noi. 

Deocamdată, pe lista propusă inițial am regăsit nouă proiecte din Capitală, patru din județul Timiș, câte trei din Alba, Arad, Constanța și Cluj, câte două din Argeș, Brașov și Mureș, precum și din județele Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu și Vaslui, cu mențiunea că patru investiții au în vedere unități sanitare din rețeaua aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naționale. 

Pe lista proiectelor respinse se află și extinderea, modernizarea și dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei” din Galați, explicația fiind aceea că propunerea nu s-a regăsit în cadrul listei predefinite de 49 de obiective de investiții, lucru explicat și confirmat în urmă cu zece zile și de ministrul Alexandru Rafila. Cei interesați și de alte detalii pot studia lista pe site-ul Ministerului Sănătății: https://bit.ly/3i0cR7y.

Citit 2789 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.