Confirmare: Niciun spital gălățean pe lista PNRR

Confirmare: Niciun spital gălățean pe lista PNRR
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Miercuri după amiază, Ministerul Sănătății a publicat lista celor 42 de proiecte sanitare ce ar urma să beneficieze de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), apelul de infrastructură spitalicească. 

Este vorba despre o selecție preliminară, având în vedere că, dintre acestea doar 25 vor fi alese câștigătoare la final și vor obține finanțare prin PNRR, iar banii europeni au ca destinație construirea de noi spitale, dar și alte corpuri de spital, pavilioane sau secții noi. 

Deocamdată, pe lista propusă inițial am regăsit nouă proiecte din Capitală, patru din județul Timiș, câte trei din Alba, Arad, Constanța și Cluj, câte două din Argeș, Brașov și Mureș, precum și din județele Bacău, Bihor, Bistrița, Botoșani, Dolj, Giurgiu, Iași, Ilfov, Neamț, Sibiu și Vaslui, cu mențiunea că patru investiții au în vedere unități sanitare din rețeaua aflată în coordonarea Ministerului Apărării Naționale. 

Pe lista proiectelor respinse se află și extinderea, modernizarea și dotarea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei” din Galați, explicația fiind aceea că propunerea nu s-a regăsit în cadrul listei predefinite de 49 de obiective de investiții, lucru explicat și confirmat în urmă cu zece zile și de ministrul Alexandru Rafila. Cei interesați și de alte detalii pot studia lista pe site-ul Ministerului Sănătății: https://bit.ly/3i0cR7y.

Citit 2342 ori Ultima modificare Sâmbătă, 31 Decembrie 2022 17:56

6 comentarii

 • postat de Cer
  Joi, 29 Decembrie 2022 12:59
  86.124.201.***
  Bine caGalatiul a ridicat la rang de senatori și parlamentari toți idioții care doar s au trezit cu pensii speciale în rest NIMIC. CE INTERESEAZA CA MOR OAMENII CONTINUU IN SPIALELE GALATENE, PRIMUL LOC FIIND OCUPAT DE SPITALUL JUDETEAN ADMINISYRAT DE CJ GALATI CARE SE REMARCA DOAR PRIN POZELE ARANJATE PENTRU PROSTIME
  0
  13
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 29 Decembrie 2022 11:55
  86.124.200.***
  "Nu am găsit nicio unitate spitalicească din judeţul Galaţi în lista pe care ne-a lăsat-o fostul guvern. Am găsit 22 de judeţe care nu aveau nici măcar un obiectiv pe această listă, în schimb alţii aveau patru. Cum s-a luat această decizie, am încercat să aflu, nu mi s-a dat niciun răspuns. Am fost la Bruxelles să completez lista şi răspunsul a fost că nu se poate. Asta mi-a spus Comisia Europeană", a spus Rafila.Rafila parca este in opozitie nu la guvernare!Pai colegii de la PNL ce spun?Care este motivul????
  DECI CINE ESTE VINOVAT PENTRU CA GALATIUL NICI MACAR NU A FOST PRINS PE LISTA ?USR GALATI SI PNL GALATI CA REPREZENTANTI LOCALI AI CELOR CARE AU REALIZAT ACEST PNRR CE POT SA SPUNA????CA STINGA DE LA PNL SE BAGA IN POZA LA DESCHIDEREA CENTURII TECUCI !AIA CARE S-A FACUT DUPA 10 ANI!!!
  0
  12
  Raportează
 • postat de florin
  Joi, 29 Decembrie 2022 10:13
  86.124.200.***
  Am consultat din curiozitate tabelul de pe siteul Ministerului Sanatatii.Au fost respinse 4 proiecte,Trei pentru sumele prea mari bugetate!Si al patrule cel de la Galati pentru urmatorul motiv:Propunerea nu se regăsește în cadrul listei predefinite de 49 de obiective de investiții!!!!SA INTELEG CA DRAGII NOSTRI POLITICIENI GALATENI NU AU TRECUT ACEST PROIECT PE LISTA??????CE SA APROBE AIA DE LA BUCURESTI DACA NOI NU AM FACUT TOATE DILIGENTELE NECESARE??????DECI SA FIE CLAR PROIECTUL NOSTRU NU ERA PE LISTA CE TREBUIA APROBATA DE MINISTERUL SANATATII!VIATA LIBERA PUTETI INTREBA DE CE PROIECTUL NU SA REGASIT PE LISTA PREDEFINITA DE INVESTITII????
  0
  18
  Raportează
 • postat de MM
  Joi, 29 Decembrie 2022 04:34
  194.105.20.***
  Pacat, maaare pacat!
  Tiiiiii, ce bani frumosi se sifonau de la bugetul local pe studiul de fezabilitate, pe suplimentari de fonduri deoarece termenul de finalizare al construiri spitalului se prelungea, daca nu semestrial, macar anual si nu in ultimul rand se mai sifonau bani si pt achizitia de aparatura si mobilier medical.
  Pacat, maaare pacat!
  4
  26
  Raportează
 • postat de paloma
  Miercuri, 28 Decembrie 2022 19:58
  5.13.211.***
  Parlamentarii de Galati si ale lor realizari !!! Dorm in bocanci !!!
  5
  33
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Miercuri, 28 Decembrie 2022 19:42
  5.13.168.***
  Daca pleaca TOTI din gALATZ! pentru ce? Mai ales ca , am auzit ca se inchide combinatul in vara, pentru CINE SI PENTRU CE? LASA BA SA SE INCHIDA. PLEAVA NU II TREBUIE SERVICII MEDICALE, DARAMITE CULTURA! Nu atz votat cu psisedei ep ei! SUCCESE! Vorba ana gramatei!
  9
  25
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.