Echipamente medicale noi pentru ambulatoriile de specialitate

Echipamente medicale noi pentru ambulatoriile de specialitate
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Consiliul Județean (CJ) Galați a anunțat, luni, câștigarea altor două proiecte cu finanțare prin PNRR, de această dată fiind vorba despre dotarea și modernizarea ambulatoriilor de specialitate de la Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Ap. Andrei" și de la Spitalul Orășenesc Târgu Bujor. Valoarea totală a lor este de 15.856.617 lei, inclusiv TVA.

"Cea mai mare parte a sumei va fi investită pentru dotarea Ambulatoriului Spitalului Județean, cu aproximativ 450 de echipamente medicale, dispozitive IT și piese de mobilier. Este vorba despre dotarea cabinetelor care funcționează în vechea clădire a Ambulatoriului, acolo unde vom crea și spații medicale noi pentru tratamentul oncologic prin chimioterapie, pentru proceduri endoscopice și pentru tratarea litiazei renale cu ajutorul ultrasunetelor. Mai mult, vor fi modernizate și mai multe cabinete de la parter, etajul I și etajul al II-lea, unde se desfășoară activități medicale în regim ambulatoriu. Am obținut fonduri și pentru dotarea cabinetului ORL din cadrul Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Târgu Bujor. Aici, avem deja în implementare o altă investiție cu fonduri europene de dotare cu aproximativ 180 de echipamente medicale", a declarat Costel Fotea, președintele CJ.

Pe lista echipamentelor medicale ce vor fi achiziționate se află un sistem de detectare precoce a cancerului bucal, un laser endovenos pentru tratarea varicelor, o trusă performantă de videoendoscopie, un aparat de anestezie pentru blocul operator, sisteme complet echipate pentru intervenții stomatologice și ORL și un dispozitiv modern pentru intervenții endoscopice și laparoscopice.

Citit 1372 ori Ultima modificare Marți, 17 Ianuarie 2023 07:40

2 comentarii

  • postat de Cristi
    Marți, 17 Ianuarie 2023 16:39
    86.34.187.***
    Iar ati jucat la 6/49? Ori munca functionarilor publici este o loterie la Galati? suna ca reclamele cel putin dubioase de la TV unde tot urla una si alta ca ati castigat.
    0
    0
  • postat de Beresteni
    Marți, 17 Ianuarie 2023 10:17
    89.39.81.***
    Poate gasim intelegere la Consiliul Judetean Galati la domnul presedinte Costel Fotea sa se faca drum de centura al orasului Beresti pe langa statia CFR Beresti Tunel pana la drumul judetean DJ 242 B spre Plesa si Barlad (ar trebui cam 1 km de asfaltat si un pod), se crapa pereti caselor cetatenilor
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.